Головна Новини Світ Канада Канада готує військову допомогу Україні: влада визначає, який варіант обрати
commentss НОВИНИ Всі новини

Канада готує військову допомогу Україні: влада визначає, який варіант обрати

Канада розглядає можливість посилення своєї військової місії в Україні на тлі скупчення російських військ на кордоні України

25 листопада 2021, 08:48
Поділіться публікацією:

Канада продовжує залишатися одним із найнадійніших партнерів України. Наразі країна визначається з варіантами посилення своєї військової місії в Україні на фоні концентрації військ РФ біля українських кордонів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє видання "The Globe and Mail" з посиланням на джерела.

Канада готує військову допомогу Україні: влада визначає, який варіант обрати

Прапори України та Канади. Фото: з відкритих джерел

Поки що з остаточним варіантом надання військової підтримки Україні в Канаді не визначилися. Триває обговорення. Але є два базові варіанти, з яких влада Канади обирає. Обидва варіанти перебувають під особистим контролем міністра оборони Аніти Ананд.

Перший варіант включає в себе відправку в Україну пари сотень канадських солдатів. При цьому в Україні вже є канадські військовослужбовці, які раніше прибули в Україну для допомоги українським військовослужбовцям. Надсилання додаткового військового контингенту посилить допомогу.

Інший варіант полягає у переміщенні військового корабля до Чорного моря. Цей варіант також можна розглядати з іншою допомогою Україні. Зокрема, йдеться про можливе відправлення частини винищувачів CF-18, які зараз базуються в Румунії.

Читайте на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, в якому разі Росія може залишити Донбас і Крим, забравши свої війська. Якщо з Донбасом все здається набагато зрозумілішим і прогнозованішим, адже регіон уже став тягарем для Росії, то в Криму є чимало питань.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло – політолог Віктор Таран вважає, у Кремлі вирішили використати проти України банальний шантаж, вимагаючи від Києва виконання "Мінська", інакше Москва погрожує розпочати наступ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини