Головна Новини Світ Канада Канада може направити своїх військових в Україну. Чим вони займатимуться
commentss НОВИНИ Всі новини

Канада може направити своїх військових в Україну. Чим вони займатимуться

Канада не виключила, що її військові можуть бути направлені в Україну. Зокрема, про це в коментарі Toronto Star сказав міністр оборони Білл Блер. Проте, за його словам, не може бути і мови про те, що військові прийматимуть участь у бойових діях

1 березня 2024, 14:41
Поділіться публікацією:

При цьому Білл Блер підкреслив, що він не хоче розміщувати канадських військових там, де йде війна і де можуть подумати, що Канада бере участь у бойових діях.

Канада може направити своїх військових в Україну. Чим вони займатимуться

Канадські військові

Разом з тим, Блер повідомив, що, наприклад, канадські війська в Україні могли би бути розміщені далеко від лінії фронту і допомагати Україні "небойовим" способом. Наприклад, підкреслив міністр оборони, допомагати у підготовці українських військових.

Окрім того, Білл Блер підкреслив, що угода між Україною та Канадою про безпеку, яка буда нещодавно підписана, передбачає, що Оттава може повернутися до того, щоб проводити навчання в Україні. Проте, додав міністр, це буде зроблено, коли "дозволять умови". І навіть попри це, канадський міністр підкреслив, що такі дії мають бути обережними та обмеженими і враховувати можливості проведення тренувань.

При цьому Блер підкреслив, що деякі західні партнери висловлюють занепокоєність із приводу того, що така навчальна місія може сприйматися як бойова.

"Я думаю, що був широкий консенсус, що це недоречно, і ми цього не робимо",
- підкреслив канадський міністр оборони.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що на думку експертів, країни НАТО всіляко уникають участі у війні з Росією. Саме тому, дуже сумнівно, що вони направлять свої війська в Україну. Кажуть, що таке може бути зроблено лише за двох умов. Перше – якщо ЗСУ почнуть перемагати Росію і перенесуть віну на територію країни-агресора. Тоді військові НАТО зайдуть, зоби "пригальмувати запал" України та створити буферну зону. Друге – коли все в Україні буде погано, і військові НАТО прийдуть, щоби не допустити остаточного краху.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини