Головна Новини Світ Канада Канада нагадала РФ, чий Крим
commentss НОВИНИ Всі новини

Канада нагадала РФ, чий Крим

Оттава заявила, що не визнала і не визнає анексію Росією Криму

16 березня 2024, 20:23
Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що Оттава не визнала і ніколи не визнає анексію РФ українського Криму.

Канада нагадала РФ, чий Крим

У Канаді зробили заяву з приводу 10-ї річниці анексії Криму. Фото з відкритих джерел

Відповідну заяву канадський прем'єр зробив з приводу 10-ї річниці російського псевдореферендуму, після якого Москва окупувала Крим.

"Сьогоднішній день – нагадування, що війна Росії проти України почалася не 24 лютого 2022 року, а 10 років тому. У той час як Путін знову намагається перекроїти карту світу так, як йому заманеться, наша позиція залишається однозначно чіткою: територія України залишиться територією України, а ми продовжимо підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно", – наголосив Джастін Трюдо. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Палата представників Конгресу США вигадує все нові і нові "схеми", щоби відкласти на невизначений термін розгляд питання про виділення Україні нового пакету макрофінансової допомоги, відзначив політолог Петро Олещук. При цьому Олещук висловив здивування, що досі знаходяться співгромадяни, які беруться доводити, що "Дональд Трамп з республіканцями мріють про допомогу Україні".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент Латвії Едгарс Рінкевичс підтримав заяву президента Франції Еммануеля Макрона про те, що Європа не повинна встановлювати для себе "червоні лінії" у російсько-українській війні, зокрема у питанні можливої відправки своїх військ в Україну. Президент Латвії також перефразував відомий крилатий латинський вираз "Carthago delenda est" ("Карфаген має бути зруйнований") на "Russia delenda est" ("Росія має бути зруйнована").



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини