Головна Новини Світ Європа Латвія підтримала Макрона та зажадала знищення РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Латвія підтримала Макрона та зажадала знищення РФ

Президент Латвії заявив, що Росія має бути розгромлена

15 березня 2024, 23:55
Поділіться публікацією:

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс підтримав заяву президента Франції Еммануеля Макрона про те, що Європа не повинна встановлювати для себе "червоні лінії" у російсько-українській війні, зокрема у питанні можливої відправки своїх військ в Україну.

Латвія підтримала Макрона та зажадала знищення РФ

Президент Латвії переконаний, що Україна має перемогти. Фото з відкритих джерел

Очільник Латвії наголосив, що Україна має перемогти у війні з Росією.

"Повністю підтримуємо Еммануеля Макрона. Ми не повинні малювати "червоні лінії" для себе. Ми повинні малювати "червоні лінії" для Росії. І ми не повинні боятися дотримуватися таких "червоних ліній". Україна повинна перемогти. Росія має бути розгромлена", — наголосив Едгарс Рінкевичс. 

Президент Латвії також перефразував відомий крилатий латинський вираз "Carthago delenda est" ("Карфаген має бути зруйнований") на "Russia delenda est" ("Росія має бути зруйнована").

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що наступні місяці будуть вирішальними для України, від них буде залежати подальший розвиток подій на фронті, заявив високий представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель. Він наголосив, що "багато аналітиків очікують великого російського наступу цього літа". У зв'язку з цим, відзначив посадовець, Україна не може чекати результатів наступних президентських виборів у США.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російський загарбник Станіслав Іонкін отримав 20 років ув'язнення за те, що у 2022 році підпалив нічний клуб "Полігон" у місті Кострома РФ. Внаслідок пожежі загинуло 13 осіб. Однак російський окупант не буде відбувати покарання, а натомість поїде назад на війну в Україні. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини