Головна Новини Світ Канада Китай шантажував Україну COVID-вакцинами - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай шантажував Україну COVID-вакцинами - ЗМІ

Раніше Україна погодилася закупити 1,9 мільйона доз вакцини CoronaVac у китайської компанії Sinovac Biotech

26 червня 2021, 03:43
Поділіться публікацією:

Китай погрожував Україні заблокувати постачання 500 тисяч доз вакцини від COVID-19, якщо вона не припинить підтримувати заклик ООН про ретельне розслідування ситуації з правами людини в Сіньцзяні. Про це з посиланням на власні джерела серед дипломатів в структурах ООН, які побажали залишитися анонімними, повідомляє The Associated Press.

Китай шантажував Україну COVID-вакцинами - ЗМІ

Китай (фото з відкритих джерел)

Під час засідання Ради ООН з прав людини в Женеві 22 червня Україна разом з більш ніж 40 країнами приєдналася до заяви Канади з вимогою негайно надати незалежним спостерігачам доступ до Сіньцзяні.

Це пов'язано з тим, що КНР підозрюють у репресіях стосовно уйгурів і мусульманам в регіоні. Раніше Україна відкликала свій підпис під цією заявою. Україна погодилася закупити 1,9 мільйона доз вакцини CoronaVac у китайської компанії Sinovac Biotech і на початку травня отримала 1,2 мільйона доз.

Як ми повідомляли раніше 17 червня Китай успішно запустив свою першу з 2016 року пілотовану місію. На кораблі "Шеньчжоу-12" до нової орбітальної станції "Тяньхе" відправився екіпаж з трьох тайконавтів. Ракета-носій "Чанчжен-2F", яка стартувала з космодрому Цзюцюань, успішно вивела в космос пілотований космічний корабель "Шеньчжоу-12". Він доставить трьох тайконавтів, які опрацюють три місяці на борту базового модуля китайської орбітальної станції "Тяньхе". Запуск транслювався в прямому ефірі на Youtube.

Спочатку "Шеньчжоу-12" повинен був доставити новий екіпаж на орбітальну станцію "Тяньгун-2" в 2016 році, проте потім було скасовано. Надалі КНР вирішила створити багатомодульні орбітальну станцію, а на "Шеньчжоу-12" довірити доставку на основний модуль "Тяньхе", запущений на навколоземну орбіту в квітні цього року, перший екіпаж з трьох осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини