Головна Новини Світ Канада Партія Трюдо виграла вибори в Канаді, але не отримала більшість
commentss НОВИНИ Всі новини

Партія Трюдо виграла вибори в Канаді, але не отримала більшість

Вибори в Канаді повинні були відбутися в 2023 році

22 вересня 2021, 02:20
Поділіться публікацією:

Ліберальна партія прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо за попередніми результатами перемогла на позачергових парламентських виборах, але не отримала більшість. Про це повідомляє американське видання The Hill.

Партія Трюдо виграла вибори в Канаді, але не отримала більшість

Вибори - фото з відкритих джерел


За попередніми даними, Ліберальна партія Трюдо здобула перемогу на 158 з 338 округів. Для більшості необхідно було отримати 170 мандатів.На другій позиції — Консервативна партія. Вона здобула перемогу в 119 округах.


На третьому місці — Квебекський блок. У них 34 мандати. 25 мандатів отримали представники Нової демократичної партії.


Вибори в Канаді повинні були відбутися в 2023 році, але в середині серпня 2021 Трюдо оголосив про розпуск парламенту і проведення дострокових виборів 20 вересня. Це потрібно було для того, щоб отримати більшість і не знаходити підтримку від опозиційних сил.

Останній раз Ліберальна партія отримувала більшість у 2015 році. Тоді вона отримала 184 мандати.


Нагадаємо, уряд Канади продовжив заборону на в'їзд і виїзд з країни до 21 липня. Про це повідомляє агентство Reuters. Журналісти інформують, прем'єр-міністр Джастін Трюдо твердо заявив, що кордон буде залишатися закритою до тих пір, поки 75% канадців не отримають першу з двох доз вакцини від коронавірусу, а 20% — обидві вакцини. Хоча Трюдо сказав, що Канада в основному досягла першої мети, офіційні дані, опубліковані після його виступу, показали, що 73,4% отримали першу дозу. Тільки 14,7% населення отримали обидва щеплення. "Навіть повністю вакцинована людина може передати COVID-19 тому, хто не вакцинована", — додав Трюдо.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини