Головна Новини Світ Канада Перегляд положень торговельної угоди між Україною та Канадою: сформована делегація
commentss НОВИНИ Всі новини

Перегляд положень торговельної угоди між Україною та Канадою: сформована делегація

Відповідно до положень угоди, Канада скасувала 98% мит для українських товарів

28 вересня 2021, 04:55
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський затвердив склад делегації для участі для участі в переговорах з делегацією Канади щодо перегляду положень Угоди про вільну торгівлю. Про це йдеться в розпорядженні опублікованому на сайті Офісу Президента. Розпорядження №549 / 2021-рп про делегацію України для участі в переговорах з делегацією Канади щодо перегляду положень Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою Володимир Зеленський підписав 27 вересня. Головою делегації призначено першого віцепрем'єр-міністр України, міністра економіки України Олексія Любченка.

Перегляд положень торговельної угоди між Україною та Канадою: сформована делегація

Канада (фото з відкритих джерел)

Йому, як голові делегації, дозволяється вносити за погодженням з керівниками центральних органів виконавчої влади зміни до складу делегації. А також — залучати до роботи делегації працівників державних органів, зарубіжних дипломатичних установ України, підприємств, установ, організацій (за погодженням з їх керівниками), наукових радників та експертів. Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою (CUFTA) було підписано 11 липня 2016 року Відповідно до положень угоди, Канада скасувала 98% мит для українських товарів. Деякі види сільськогосподарських продуктів України поставляє в Канаду також з 0% тарифу, але в рамках квот. Крім цього, Україна зі свого боку скасувала імпортні мита на 72% товарів з Канади. Ввізні мита на сільськогосподарські і промислові товари для Канади також скасовано, але з перехідними періодами в 3, 5 і 7 років.

Нагадаємо, Канада продовжила заборону на в'їзд і виїзд з країни до 21 липня. Про це повідомляє агентство Reuters. Журналісти інформують, прем'єр-міністр Джастін Трюдо твердо заявив, що кордон буде залишатися закритою до тих пір, поки 75% канадців не отримають першу з двох доз вакцини від коронавірусу, а 20% — обидві вакцини. Хоча Трюдо сказав, що Канада в основному досягла першої мети, офіційні дані, опубліковані після його виступу, показали, що 73,4% отримали першу дозу. Тільки 14,7% населення отримали обидва щеплення.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини