Головна Новини Світ Канада Рекордна спека в Канаді: загинули десятки людей
commentss НОВИНИ Всі новини

Рекордна спека в Канаді: загинули десятки людей

Жертвами спеки стали десятки літніх людей

30 червня 2021, 10:15
Поділіться публікацією:

В країні вже кілька днів фіксують найвищу температуру в історії. В Британській Колумбії та Літтоні повітря прогрілося до 46,6 градуса. Через аномальну погоду вже померли десятки людей. Про це пише BBC.

Рекордна спека в Канаді: загинули десятки людей

Аномальна спека (фото з відкритих джерел)

 До цього часу температурний стовпчик в Канаді ніколи не підіймався вище 45 градусів.

 Одна із місцевих жительок Літтона розповіла, що вийти на вулицю неможливо.

"Ми намагаємось залишатися в приміщенні й не виходити на вулицю. Ми вже звикли до спеки. Але 30 градусів значно відрізняється від 47", — заявила жінка.

З п’ятниці, в країні вже зареєстрували десятки смертей.

Поліцейські з сусіднього міста Бернабі повідомили, що вони виїжджали на двадцять п’ять випадків "раптової смерті".  За їх словами, багато померлих були людьми поважного віку.

Як заявляють копи з провінції Британська Колумбія, серед їх померлих також чимало людей старшого віку. Поліцейські зазначають, що причиною багатьох людських смертей стала спека.  Натомість медики відзвітували, що з провінції за останній час отримали багато викликів, зокрема, про 107 перенагрівань і 32 теплових удари.

А поліція в районі Ванкувера відреагувала на понад 130 раптових смертей з п'ятниці. Більшість із них були літніми людьми.

Експерти зазначають, що, як очікується, зміна клімату збільшить частоту екстремальних погодних явищ, таких як спека. Однак прив’язати будь-яку окрему подію до глобального потепління досить складно.

Нагадаємо, що сайт "Коментарі" інформував своїх читачів про те, що Канада затвердила вакцину Pfizer і починає масову вакцинацію.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини