Головна Новини Світ Канада Росія зводить навколо України стіну брехні, - посол Канади
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія зводить навколо України стіну брехні, - посол Канади

Супротив українців призведе до остаточного вигнання Росії з країни, не лише у фізичному та військовому розумінні, а й із політичних, енергетичних та економічних систем

27 грудня 2022, 15:36
Поділіться публікацією:

Посол Канади в Україні, Лариса Ґаладза в інтерв’ю KYIV NOT KIEV розповіла чому важливо зупинити Росію зараз та про зусилля Канади в підтримці України і протидії російській дезінформації, пишуть "Коментарі".

Росія зводить навколо України стіну брехні, - посол Канади

Є всі умови, щоб зупинити Росію

Посол підкреслила важливість притягнення агресора до відповідальності через українську та міжнародну системи кримінального правосуддя, а також відшкодування збитків, завданих війною. На її думку, присутність іноземних послів в Україні, коли ракети літають над головами, є свідченням підтримки, яку Україна отримує від союзників. Аби послабити цю підтримку, Росія зводить навколо України стіну брехні. Найбільше вражає твердження російської пропаганди, що ситуація, котра обернулася для України війною, – це саме те, чого хотіли українці. "Яка уява може привести до віри в те, що існує всесвіт, у якому українці відчули потребу порятунку від Росії", — з подивом зауважує вона.

Лариса Ґаладза  особисто відвідала чимало українських міст та сіл понівечених війною. І на власні очі бачила зруйновані будинки та заміновані поля, розмовляла з людьми, що втратили своє майно внаслідок російських ракетних ударів. "Нічого з цього не було військовою ціллю", — каже дипломатка, розвінчуючи міф про те, що Росія начебто не воює проти цивільного населення.

"Стабільний мир буде результатом безпеки в Україні, досягнутої з допомогою сучасної, добре озброєної та натренованої армії, а також військової інфраструктури. Мир прийде з абсолютно незалежним політичним і медіа-простором, енергетичною незалежністю, членством у Європейському Союзі. Мир прийде з тісною співпрацею з НАТО", — переконана вона.

Що ж до підтримки Канади України, Лариса Ґаладза згадує довжелезний список речей: від летальної зброї, камер для Байрактарів, БПЛА, гвинтівок, гаубиць, до теплої спідньої білизни, харчових пайків, ковдр тощо. Говорить і про близько $2,5 млрд фінансової підтримки для стабілізації економіки. Є і креативні заходи на користь України, які Канада зробила на фінансовому фронті. До прикладу, коли почалася війна, Канада скасувала спеціальний статус для російських та білоруських імпортних товарів, та почала їх оподатковувати за ставкою 35%. Суми цих податків Канада вирішила передавати Україні. Минулого тижня оприлюднили суму, це — $115 млн.

Однак канадський внесок в майбутню перемогу України, яким пані Посол пишається найбільше, — це той, який Канада робить для звичайних людей через програми розвитку та підтримку громадянського суспільства. А ще — пишається швидкою та значною додатковою підтримкою, наданою українцям, у тому числі українським аграріям. Стійкою є і канадська підтримка санкційної політики. З моменту російського незаконного та невиправданого вторгнення Канада запровадила санкції проти майже 1600 юридичних та фізичних осіб. Цього тижня Канада оголосила, що арештує $26 млн у компанії, що належить російському олігарху Роману Абрамовичу, який потрапив під санкції.

Українці століттями жили під російським пануванням, терором, правлінням, продовжуючи передавати це у спадок своїм дітям. "Відчувається, як зараз українці кажуть: "Досить!", каже Посол Ґаладза, онука людей, які покинули Україну через російську агресію.

"Українці відчули сповна, що означає жити зі свободою. Помітьте, не з миром, а саме зі свободою. Тому вони не збираються повертатися до минулого. Це колективне "Досить!" є настільки сильним, що воно призведе до остаточного вигнання Росії з України, не лише у фізичному та військовому розумінні, а й із її політичних, енергетичних та економічних систем таким чином, щоб Україна отримала повну незалежність. І якщо спитати, навіщо це робити саме зараз, то відповідь дуже проста, тому що це нарешті можливо", — вважає Посол.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Канада викликала російського посла "на килим": що відомо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини