Головна Новини Світ Канада У Канаді планують конфіскувати у Романа Абрамовича $26 млн і допомогти ними Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Канаді планують конфіскувати у Романа Абрамовича $26 млн і допомогти ними Україні

Розпочався в Канаді процес арешту та конфіскації активів підсанкційного російського олігарха Романа Абрамовича

19 грудня 2022, 23:25
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Мелані Жолі оголосила, що Канада накладе арешт на $26 млн компанії Granite Capital Holdings Ltd, яка належить російському олігарху Роману Абрамовичу, що перебуває під санкціями, і домагатиметься конфіскації, пишуть "Коментарі" з посиланням на пресслужбу МЗС Канади.

У Канаді планують конфіскувати у Романа Абрамовича $26 млн і допомогти ними Україні

Канада стала першою країною G7, яка застосувала такі заходи

Уряд Канади планує конфіскувати активи російського олігарха Романа Абрамовича і один із варіантів подальшого розвитку подій – передати ці кошти Україні.

За офіційним повідомленням, це перший випадок, коли Канада використовує закон, який дозволяє уряду проводити конфіскацію активів, які належать особам, що перебувають під санкціями. У разі конфіскації цю суму можна буде використати для відновлення України та компенсації жертвам незаконного та невиправданого вторгнення путінського режиму.

"Путінські олігархи причетні до незаконного та варварського вторгнення Росії в Україну. Канада не стане притулком для їх здобутих нечесним шляхом доходів, і сьогоднішня заява демонструє нашу рішучість домогтися того, щоб російська еліта заплатила ціну за свою підтримку жорстокого путінського режиму. Використання російських активів для відновлення України справедливе й доречне", — заявила віцепрем'єр та міністр фінансів Канади Христя Фріланд.

Канада стала першою країною G7, яка застосувала такі заходи, демонструючи свою тверду прихильність Україні, її відновленню та закликаючи до відповідальності тих, хто нажився на режимі президента Путіна та підтримував його. Після незаконної окупації Росією та спроби анексії Криму у 2014 році Канада запровадила санкції до понад 2100 фізичних та юридичних осіб. З 24 лютого 2022 року Канада запровадила санкції до більш ніж 1500 фізичних та юридичних осіб із Росії, України та Білорусі.

"Від початку війни ми попереджали Путіна та його посібників, що вони не зможуть сховатися від наслідків своїх дій. Безкарність ніколи не була можливістю, і Канада продовжуватиме тиснути на російський режим і тих, хто отримав вигоду від варварського вторгнення Путіна в Україну. Оскільки українці продовжують відважно боротися за повернення землі, яка їхня по праву, ми підтверджуємо наш обов’язок — підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", — зазначила Жолі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — членство України в НАТО погодили Канада та країни Балтії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини