Головна Новини Світ Канада У Канаді провели наймасштабнішу евакуацію населення в історії країни: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Канаді провели наймасштабнішу евакуацію населення в історії країни: у чому причина

Понад 16 000 тисяч канадців покинули свої домівки через масштабні лісові пожежі. У багатьох містах оголосили надзвичайний стан

30 травня 2023, 10:10
Поділіться публікацією:

Про це пише портал "Коментарі" з посиланням на ВВС.

У Канаді провели наймасштабнішу евакуацію населення в історії країни: у чому причина

Пожежі в Канаді. Фото з відкритих джерел

У канадській провінції Нова Шотландія вирують нищівні пожежі в лісовій місцевості. Через це понад 16 400 жителів Галіфакса, найбільшого міста країни, евакуювалися. Наказ залишити околиці, поблизу небезпеки видали і у  Британській Колумбії. Загалом, у провінції вогнем охоплено 6 широких лісових площ, одна з яких, за оцінками Департаменту природних ресурсів Нової Шотландії, навіть досягла 788 гектарів.

Як повідомив журналістам заступник начальника пожежної охорони Галіфакс Дейв Мелдрам: "Поки що приборкати стихію не вдається, натомість вогонь дуже швидко поширюється. Він уже знищив десятки будинків", — сказав він. Також рятувальник додав, що постраждалих немає. Водночас, на гасіння пожеж може піти близько тижня, через відсутність дощів.

За словами співробітниці відділу пожежної безпеки Департаменту природних ресурсів та відновлюваних джерел енергії Нової Шотландії, Кари Маккарді, цього сезону у провінції сталося 176 лісових пожеж. Того ж року, їх було на сотню менше. Причинами такої статистики стала посуха.

"Раннє танення снігу, тепла зима, вищі температури на початку весни, безумовно, призвели до погіршення ситуації. За останній місяць у багатьох районах Нової Шотландії майже не було дощу, що також посилило посуху", – зауважила вона.

З вогняним лихом зіткнулися і у сусідній провінції Нью-Брансуєк, що також переживає лісову пожежу. З будинків довкола, уже евакуювали майже пів тисячі жителів.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — Масштабні пожежі в Росії поглинають цілі населені пункти У Росії зафіксовано понад сотню пожеж. Їх загальна площа в кілька разів перевищує площу Києва. У південно-західній частині Сибіру спалахнули масштабні пожежі, які охопили російські села та міста, що створює загрозу для місцевих мешканців. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російську службу МНС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини