Головна Новини Світ Китай Армія Китаю посилила тиск на Тайвань: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Армія Китаю посилила тиск на Тайвань: яка причина

Пекін відправив до берегів Тайваню літаки і кораблі

27 січня 2024, 21:34
Поділіться публікацією:

Перед переговорами зі США китайська армія направила в бік Тайваню військові літаки та військово-морські кораблі. Про це повідомляє видання Politico з посиланням на Міністерство національної оборони Тайваню, передає портал "Коментарі".

Армія Китаю посилила тиск на Тайвань: яка причина

Китай посилив тиск на Тайвань. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що 27 січня армія Китаю направила в бік Тайваню понад 30 літаків та 6 кораблів.

Зазначається, майже половина китайських літаків перетнула середину Тайванської протоки, яка є неофіційним кордоном між Китаєм і Тайванем.

Видання також повідомляє, що у ці вихідні в Таїланді запланована зустріч радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана з міністром закордонних справ Китаю Ван І. Посадовці планують обговорити атаки хуситів на Близькому Сході, які підтримує Іран, а також ситуацію навколо Тайваню.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін закликав народних депутатів припинили "цирк" навколо ухвалення нового закону про мобілізацію та врешті проголосувати за нього. Армія потребує поповнення особового складу, а тому мобілізацію населення доведеться проводити у будь-якому випадку. Війна має стати спільною справою всього українського народу, а не обов’язком для пасіонарної меншості та просто фоновою подією для інших громадян.

"Коментарі" також писали, що Володимир Путін неофіційними каналами сигналізує США, що відкритий до обговорення майбутніх заходів безпеки для України. Російський диктатор, ймовірно, готовий розглянути відмову від вимоги нейтрального статусу України та невступу до НАТО, однак й надалі наполягатиме на визнанні контролю над окупованими українськими територіями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

27 січня 2024, 22:31

Тайвань, за сприяння США, вже сірою зоною став: поставляє на Росію підсанкційне обладнання. Його вже можна порівняти з Придністров'ям лыныры-ныныры та подібними квазі-утвореннями.


Новини