Головна Новини Світ Китай Атака Ірану на Ізраїль: кого підтримав Китай
commentss НОВИНИ Всі новини

Атака Ірану на Ізраїль: кого підтримав Китай

Іран атакував Ізраїль безпілотниками і ракетами

16 квітня 2024, 23:13
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї провів телефонні переговори з іранським колегою Хосейном Аміром Абдоллахіяном після масованого удару Ірану по Ізраїлю.

Атака Ірану на Ізраїль: кого підтримав Китай

Китай підтримав Іран після атаки на Ізраїль. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що Пекін запевнив Тегеран у своїй підтримці. Зокрема, Ван заявив, що Китай засуджує напад на консульство Ірану в сирійському Дамаску та вважає його "серйозним і неприйнятним порушенням міжнародного права".

Зазначається, що при цьому операція Ірану проти Ізраїлю не зазнала критики з боку китайського міністра.

Ван Ї також назвав ситуацію, яка склалася між Іраном та Ізраїлем, наслідком ескалації конфлікту в Газі. За його словами, зараз першочерговим завданням є якнайшвидше виконання резолюції 2728 Ради безпеки ООН, спрямованої на припинення вогню та ефективний захист цивільного населення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що канцлер Німеччини Олаф Шольц не бачить сенсу у відновленні діалогу з російським диктатором Володимиром Путіним, поки триває війна в Україні, а російські війська перебувають на українській території. Шольц заявив, що контакт з Кремлем стане можливий, коли "Росія зрозуміє, що миру під диктовку не буде, а Путін усвідомить, що йому потрібно припинити свою кампанію та вивести війська з України".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що армія Росії готується до великомасштабного наступу у чотирьох українських областях. Про це пише видання Financial Times з посиланням на українських і західних офіційних осіб. За інформацією видання, російський великий наступ може розпочатися наприкінці весни або влітку та може передбачати напад на обласний центр. РФ планує захопити більше територій Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://english.news.cn/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини