Головна Новини Світ Китай Білий дім відповів – чи Китай відмовився від ідеї передати зброю Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Білий дім відповів – чи Китай відмовився від ідеї передати зброю Росії

Незважаючи на всі застереження з боку Заходу, Пекін все ще розглядає варіант із відправкою зброї агресору

4 березня 2023, 14:57 comments5892
Поділіться публікацією:

Китай ще не відмовився від ідеї можливої передачі зброї Росії. Як передає "Коментарі", про це на брифінгу для ЗМІ заявив офіційний представник Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, пише "CNN".

Білий дім відповів – чи Китай відмовився від ідеї передати зброю Росії

Китай. Фото: з відкритих джерел

За його словами, Пекін, як і раніше, розглядає можливість розпочати постачання летальної зброї до Росії, щоб допомогти їй у війні проти України. Однак поки що немає також і свідчень, що рішення вже прийняте.                                                              

"Ми не віримо, що вони зняли це з обговорення", – зазначив Джон Кірбі, відповідаючи на запитання журналістки CNN.

Варто зазначити, що в лютому американські офіційні особи заявили, що Китай веде подвійну гру — прикидається миротворцем і одночасно вивчає можливість відправки до Росії летальної зброї, щоб підтримати її у війні проти України.

Про яку зброю йдеться, офіційно не повідомлялося. Але журналісти з'ясували, що Пекін може передати агресору артилерію та боєприпаси до неї.

Офіційні особи на Заході неодноразово попереджали, що Китай зіткнеться з наслідками, якщо наважиться озброювати Росію. За даними ЗМІ, йдеться про запровадження санкцій. Наразі західні лідери домовляються про скоординовані дії на цей випадок.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи змінилася позиція офіційного Берліна щодо війни в Україні – як розуміти звинувачення на адресу Меркель, яка, як кажуть деякі німецькі політики, винна у тому, що почалася війна в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Китаю вигідна війна в Україні – який світ шляхом переговорів можуть нав'язати Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини