Головна Новини Світ Китай Бойкот зашкодить співробітництву: реакція Китаю на дії США
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойкот зашкодить співробітництву: реакція Китаю на дії США

Китай каже, що дипломатичний бойкот США зимових Олімпійських ігор може зашкодити співробітництву

7 грудня 2021, 11:58
Поділіться публікацією:

Китай попередив у вівторок, 7 грудня, що дипломатичний бойкот США зимової Олімпіади в Пекіні може зашкодити двосторонньому діалогу та співробітництву у важливих сферах, і закликав тримати політику поза спортом. Про це повідомляє Reutersе.

Бойкот зашкодить співробітництву: реакція Китаю на дії США

Годинник зворотного відліку для Зимових Олімпійських ігор у Пекіні 2022 року - Reuters

Цей крок, який місяцями заохочували деякі члени Конгресу та правозахисні групи, зроблений лише через кілька тижнів після переговорів лідерів Джо Байдена та Сі Цзіньпіна, які мали на меті послабити напружені відносини між їхніми країнами.

У понеділок, 6 грудня, Білий дім заявив, що урядові чиновники США бойкотуватимуть Зимові Олімпійські ігри 2022 року в Пекіні через "звірства" Китаю щодо прав людини, хоча спортсмени США можуть вільно їздити туди на змагання. 

Китай виступає проти бойкоту і буде вживати "рішучих контрзаходів", заявив речник МЗС Чжао Ліцзянь.

Як сказав Чжао на регулярному брифінгу для ЗМІ в китайській столиці, "змова" Сполучених Штатів щодо спроби зірвати Олімпіаду була приречена на провал, що призвело до втрати "морального авторитету та довіри".

Він закликав Сполучені Штати припинити вносити політику в спорт, додавши, що бойкот суперечить олімпійським принципам.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Китай планує вжити контрзаходи, якщо США й надалі підтримуватимуть бойкот Зимових Олімпійських ігор. Китай заявив, що політики США повинні припинити заклики до дипломатичного бойкоту Зимових Олімпійських ігор у Пекіні, щоб уникнути шкоди двостороннім відносинам. Китай планує вжити "контрзаходів" у разі необхідності. Речник МЗС Китаю Чжао Ліцзянь заявив, що ті, хто закликає до бойкоту, повинні припинити заклики, "щоб не вплинути на діалог і співпрацю між Китаєм і США у важливих сферах".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини