Головна Новини Світ Китай Китай готує контрзаходи: реакція Пекіна на бойкот Олімпіади
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай готує контрзаходи: реакція Пекіна на бойкот Олімпіади

Китай планує вжити контрзаходи, якщо США й надалі підтримуватимуть бойкот Зимових Олімпійських ігор

6 грудня 2021, 17:49
Поділіться публікацією:

Китай заявив, що політики США повинні припинити заклики до дипломатичного бойкоту Зимових Олімпійських ігор у Пекіні, щоб уникнути шкоди двостороннім відносинам. Китай планує вжити "контрзаходів" у разі необхідності, в понеділок, 6 грудня. Таку заяву зробило міністерство закордонних справ Китаю. Про це повідомляє Reuters.

Китай готує контрзаходи: реакція Пекіна на бойкот Олімпіади

Китайський прапор майорить біля олімпійських кілець на Олімпійській вежі в Пекіні - Reuters

Очікується, що адміністрація Байдена оголосить цього тижня, що урядовці США не будуть відвідувати Олімпіаду 2022 року в Пекіні.

Речник МЗС Китаю Чжао Ліцзянь заявив, що ті, хто закликає до бойкоту, повинні припинити заклики, "щоб не вплинути на діалог і співпрацю між Китаєм і США у важливих сферах".

"Якщо США наполягатимуть на свідомому збереженні свого курсу, Китай вживе рішучих контрзаходів", — сказав він на прес-конференції.

Минулого місяця президент США Джо Байден заявив, що розглядає такий дипломатичний бойкот на знак протесту проти порушення прав людини в Китаї. На адміністрацію чинили тиск активісти і члени Конгресу, щоб вони пропустили ігри.

Білий дім відмовився коментувати репортаж CNN у неділю, 5 грудня. Чотири джерела, які знають думки адміністрації, раніше повідомили Reuters, що в Білому домі зростає консенсус щодо того, щоб американські офіційні особи не брали участь у Олімпіаді в Пекіні.

CNN заявив, що бойкот США не завадить американським спортсменам брати участь у іграх.

Як повідомляли раніше "Коментарі", очікується, що цього тижня адміністрація Байдена оголосить, що урядовці США не будуть відвідувати Олімпійські ігри 2022 року в Пекіні. Австралія також розглядає можливість відмови від направлення офіційних осіб на Зимові Олімпійські ігри в Пекіні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини