Головна Новини Світ Китай Чи буде Китай присутній на Саміті миру: що відповіли в МЗС КНР
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде Китай присутній на Саміті миру: що відповіли в МЗС КНР

У Китаї заявили, що підтримують ініціативи щодо закінчення війни в Україні, проте закликали до мирної конференції долучити Росію.

27 травня 2024, 17:12
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністерство закордонних справ Китаю повідомило, що наразі не володіють інформацією щодо того, чи будуть представники КНР брати участь у Саміті миру щодо війни в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Укрінформ".

Чи буде Китай присутній на Саміті миру: що відповіли в МЗС КНР

Речниця МЗС Китаю Мао Нін. Фото з відкритих джерел

Речниця МЗС Китаю Мао Нін відповіла на питання щодо участі китайської делегації на Глобальному мирному саміті у Швейцарії.

"На цю мить я не можу надати інформацію з цього питання", — сказала Мао. 

Нін наголосила, що Пекін продовжує дотримуватись своєї об’єктивної позиції щодо війни в Україні, яку в Китаї  називають "українською кризою". За словами речниці МЗС КНР, Китай підтримує усі ініціативи, які спрямовані на мирне вирішення військового конфлікту, проте закликає долучати до таких конференцій і Росію.

"Китай підтримує своєчасне скликання міжнародної мирної конференції, визнаної і Україною, і Росією, з рівноправною участю всіх сторін та об’єктивним обговоренням усіх мирних ініціатив", — сказала Мао Нін.

Саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Україна надіслала запрошення для участі у ньому понад 160 країнам з яких підтвердили свою присутність понад 80 країн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що генсек НАТО зробив попередження Китаю щодо його позиції у війні в Україні.

Також "Коментарі" писали про звернення Володимира Зеленського до лідера КНР Сі Цзіньпіна та президента США Джо Байдена у якому президента України закликав обох політиків приїхати на Саміт миру у Швейцарію. Своє звернення Зеленський записав на руїнах після російського удару по цивільних об'єктах у Харкові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини