Головна Новини Світ НАТО НАТО зробило попередження Китаю щодо війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО зробило попередження Китаю щодо війни в Україні

У НАТО вказали, що співпраця Китаю з Росією становить загрозу для партнерських відносин Пекіну з країнами Заходу.

26 травня 2024, 11:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Китай не може мати добрі відносини з Заходом, в момент, коли Пекін посилює свою підтримку Росії щодо війни в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю Столтенберга виданню Die Welt.

НАТО зробило попередження Китаю щодо війни в Україні

Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

Столтенберг наголосив, що китайська підтримка Росії у війні в Україні становить загрозу для співпраці з країнами Заходу.

"Китай каже, що хоче підтримувати добрі відносини із Заходом. Водночас Пекін розпалює війну в Європі. Ви не можете мати і те, і інше", — сказав Столтенберг.

Очільник НАТО вказав, що Росії важливо мати підтримку Китаю для продовження війни в Україні. За його словами, Росія отримує від КНР продукцію, яка застосовується для виробництва зброї, що згодом використовується на війні в Україні.

"Існує явне зростання продажів деталей машин, мікроелектроніки та інших технологій, які Москва використовує для виробництва ракет, танків і літаків для використання проти України", – додав Столтенберг.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що держсекретар США Ентоні Блінкен пояснив, як Вашингтон буде карати Китай за співпрацю з РФ. За словами Блінкена, Китай наразі не постачає зброю Росії, проте Москва отримує 70% всіх верстатів та 90% усіх мікросхем від КНР.

Також "Коментарі" писали про реакцію Китаю на звинувачення Британії щодо постачання зброї Росії для війни в Україні. В МЗС КНР відповіли, що такі заяви безпідставні та безвідповідальні. Крім того, представник міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбінь додав, що Велика Британія лише "підливає масло у вогонь".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини