Головна Новини Світ Китай Чи дасть Китай Росії все для війни в Україні. Які можуть спрацювати запобіжники
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи дасть Китай Росії все для війни в Україні. Які можуть спрацювати запобіжники

Китай навряд піде на те, щоб закрити всі військові потреби країни-агресора Росії, про це в ефірі телемарафону сказав військовий експерт Олександр Мусієнко. За його словами, Пекін все ж більше зацікавлений у співпраці з Заходом, ніж РФ

8 квітня 2024, 17:03
Поділіться публікацією:

Як відомо, Китай зараз допомагає російським окупантам ракетним паливом, елементами та технологіями, що турбує Захід. На думку Олександра Мусієнка, навряд Пекін розширить цю допомогу і задовольнить всі військові потреби країни-агресора.

Чи дасть Китай Росії все для війни в Україні. Які можуть спрацювати запобіжники

Китай і Росія

За його словами, справа у тому, що економіка Китаю все ж більше залежить від Заходу, ніж від Росії. Зокрема, підкреслює експерт, Пекін торгує з країнами ЄС на трильйон, а з Росією товарообіг складає лише 122 млрд.

При цьому Мусієнко звернув увагу на Північну Корею, 70% військово-промислового комплексу якої орієнтовано саме на Російську Федерацію. Така ситуація, до речі, каже експерт, непокоїть Південну Корею. Саме тому, додає він, міністр закордонних справ цієї країни у Брюсселі заявив, що Сеул повинен виділити Україні допомогу у розмірі 2,3 млрд, бо загрози від Північної Кореї для обох країн є спільними. Зрештою саме тому, додав експерт, Південна Корея і приймає участь у чеській ініціативі та продає снаряди, які потім йдуть Силам оборони.

До речі, речниця китайського МЗС Мао Нін заявила, що Китай не намагається отримати вигоду з війни в Україні. За її словами, Пекін ніколи не шукав і не буде шукати вигоди від тієї "кризи", яка відбувається в Україні. При цьому Мао Нін підкреслила, що буцімто Китай регулює експорт товарів, які мають подвійне призначення відповідно до законів і правил. При цьому вона додала, що країни не повинні розповсюджувати "наклеп" на відносини між Китаєм та Росією, які є нормальними.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за інформацією голови Держдепу США Ентоні Блінкена, Китай суттєво посилив підтримку Росіє, і це непокоїть.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини