Головна Новини Світ Китай Китай почав активніше допомагати Росії. Масштаби стають загрозливими
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай почав активніше допомагати Росії. Масштаби стають загрозливими

Державний секретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі з міністрами закордонних справ Євросоюзу та НАТО розповів, що Китай почав активно нарощувати підтримку Росії, повідомляє Financial Times

5 квітня 2024, 18:24
Поділіться публікацією:

Китай нарощує свою підтримку військово-промислового комплексу Росії, що створює загрозу не лише для ситуації в Україні, але й для інших країн, відзначив Ентоні Блінкен.

Китай почав активніше допомагати Росії. Масштаби стають загрозливими

Путін і Сі

За його словами, Пекін надає допомогу Москві "настільки широкого масштабу, що це викликає серйозні обурення".

На зустрічі йшла мова про те, що Китай надає країна-агресору Росії певні інструменти та ресурси та допомагає у проведенні різного роду технічних експертиз. Окрім того, міністрам закордонних справ повідомили, що допомога Китаю зосереджена на виробництві оптичного обладнання. Крім того, китайці допомагають окупантам із ракетним паливом та у космічній галузі.

"Попередження були чіткими. Відбувся зсув, і це відчувалося в залі... Це був новий розвиток подій. Це було дуже вражаюче"
, — сказав виданню співрозмовник, який чув звернення Блінкена.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що нещодавно речник МЗС КНР Ван Веньбінь, коментуючи телефонну розмову лідерів Китаю і США заявив, що Пекін не підтримує жодну сторону у "конфлікті" в Україні і жодній зі сторін не надає зброю чи військове обладнання. Окрім того, він закликав не напади на Китай за те, що він підтримує відносини з Росією.

Разом з тим, Ван Веньбінь закликав залагодити "кризу" в Україні дипломатичним шляхом, особливо на фоні її можливого поглиблення. За словами дипломата, у цій війні не повинно бути ні переможців, ні переможених.

Втім відомо, що Китай все ж виступає на боці Росії у загарбницькій війні проти України, хоч і опосередкованого. Зокрема, китайські дипломати неодноразового говорили про те, що "кризу", саме так в КНР принципово називають війну в Україні, спровокував Захід, який загрожував Росії через перспективи наближання НАТО до її кордонів. Окрім того, Пекін закликає сприяти деескалації "конфлікту" шляхом зняття з Росії всіх західних санкцій.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини