Головна Новини Світ Китай Держсекретар США заявив, що отримав обіцянки від Китаю щодо війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Держсекретар США заявив, що отримав обіцянки від Китаю щодо війни в Україні

Ентоні Блінкен запевняє, що Китай не буде надсилати військову техніку до Росії.

19 червня 2023, 16:03
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Держсекретар США Ентоні Блінкен перебуває з візитом у Пекіні, де обговорює співпрацю між обома країнами. Однією з тем розмов є війна в Україні та можливі спроби Китаю надіслати зброю до Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Держсекретар США заявив, що отримав обіцянки від Китаю щодо війни в Україні

Ентоні Блінкен та Сі Цзиньпін. Фото з відкритих джерел

США кілька разів попереджали Китай про можливі спроби допомогти Росії та надати їй різноманітну військову техніку. Блінкен заявив, що отримав від китайської сторони чергові обіцянки цього не робити.

"Ми – та інші країни – отримали запевнення від Китаю, що він не надає і не надаватиме летальної допомоги Росії для використання в Україні", — повідомив держсекретар США.

Попри відсутність доказів, у США викликають занепокоєння, що військова техніка може потрапити до Росії через китайські компанії.

"Ми не бачили жодних доказів, які б цьому суперечили. Але ми постійно занепокоєні тим, що китайські фірми можуть надавати технології, які Росія може використовувати для просування своєї агресії в Україні", — заявив Ентоні Блінкен.

Держсекретар США сказав, що попросив уряд Китаю бути пильними до можливої діяльності китайських компаній, які співпрацюють з Росією щодо відправки техніки та інших товарів, які можуть бути використані для війни проти України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що згідно з розслідуваннями Foreign Policy Китай готувався до повномасштабного вторгнення Росії в Україну та укладав контракти перед підвищенням ціни на газ.

Також "Коментарі" писав про те, що у російських ракетах знайшли 81% іноземних компонентів, яких виготовляє найбільший союзник України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини