Головна Новини Світ Китай Дмитро Кулеба розкрив мету свого візиту до Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

Дмитро Кулеба розкрив мету свого візиту до Китаю

Це перший візит українського високопосадовця до Китаю з початку повномасштабної агресії Росії проти України

23 липня 2024, 16:25
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прибув до Пекіну з робочим візитом. У соціальних мережах високопосадовець зазначив, що він приїхав у Китаї для розвитку контактів між лідерами двох країн.                

Дмитро Кулеба розкрив мету свого візиту до Китаю

Кулеба розпочав візит до Китаю

Міністр планує обговорити з китайським колегою Ван Ї не тільки шляхи до миру, але й двосторонні відносини, особливо після розпочатих переговорів України про вступ до Євросоюзу.                          

“Попереду розлогі, детальні, предметні переговори з китайським колегою Ван Ї щодо шляхів до справедливого миру. Маємо уникнути конкуренції мирних планів. Дуже важливо, що Київ та Пекін ведуть прямий діалог та обмін позиціями”, — зазначив Кулеба.

Кулеба також висловив думку, що переговори можуть допомогти Китаю краще зрозуміти Україну, особливо в контексті її бажання наблизитися до Європи. Цей візит підкреслює спроби України знайти надійних партнерів і важливість міжнародної підтримки в розв'язанні конфліктів.

Крім того, зазначимо, що це перший візит українського високопосадовця до Китаю з початку повномасштабної агресії Росії проти України. 

Читайте також на порталі “Коментарі” — Представниця Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін заявила про необхідність якнайшвидшого припинення вогню та досягнення політичного врегулювання у війні між Україною та Росією.

Раніше “Коментарі” писали, що Європа все ще бореться із Китаєм за звання головного покупця трубопровідного російського газу. Ця ситуація відбиває як успіхи, і невдачі Кремля. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини