Головна Новини Світ Китай Готується протистояти США: Китай різко збільшив військовий бюджет
commentss НОВИНИ Всі новини

Готується протистояти США: Китай різко збільшив військовий бюджет

Бюджет армії Китаю зростає значно швидше, аніж китайська економіка

5 березня 2023, 17:11
Поділіться публікацією:

Китай збирається, збільшити фінансування своєї армії, навіть попри невелике зростання своєї економіки, що постраждала через спалах коронавірусу.  Про це заявив прем'єр-міністр Китаю Лі Кецян, повідомляє Reuters.

Готується протистояти США: Китай різко збільшив військовий бюджет

Китай зміцнює армію (фото з відкритих джерел)

Стало відомо, що у новому бюджеті країни, що був представлений 5 березня, військові  витрати  Китаю заплановані на рівні 1,55 трлн юанів (224 млрд.доларів США). Це на 7,5% більше, аніж 2022 року.

 Прем'єр країни, пояснив у парламенті, що зростання витрат на армію викликане необхідністю вирішувати оборонні завдання.

Сінгапурський експерт Лі Мінцзян в коментарі ЗМІ заявив, що випереджаюче зростання витрат військових вказує на прагнення Китаю протистояти зовнішньому тиску в питанні Тайваню.

"Лідери країни явно активізують зусилля з військової підготовки країни до зустрічі з усіма потенційними викликами безпеки, включаючи непередбачені ситуації", – заявив він.

За словами експертів, оприлюднені додаткові витрати Китаю будуть спрямовані в першу чергу на розвиток ядерного потенціалу, військово-космічних і морських сил.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Білий дім відповів – чи Китай відмовився від ідеї передати зброю Росії. Китай ще не відмовився від ідеї можливої передачі зброї Росії. Як передає "Коментарі", про це на брифінгу для ЗМІ заявив офіційний представник Ради нацбезпеки США Джон Кірбі. За його словами, Пекін, як і раніше, розглядає можливість розпочати постачання летальної зброї до Росії, щоб допомогти їй у війні проти України. Однак поки що немає також і свідчень, що рішення вже прийняте.   


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини