Головна Новини Світ Китай Китай активізував війська поблизу Тайваню: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай активізував війська поблизу Тайваню: що відомо

Китайські літаки і кораблі наближалися до Тайваню

23 грудня 2023, 18:58
Поділіться публікацією:

Китайські військові літаки і кораблі 23 грудня перетинали серединну лінію Тайванської протоки та наближалися до остова. Це сталося за три тижні до виборів у Тайвані. Про це пише видання Reuters, передає портал "Коментарі".

Китай активізував війська поблизу Тайваню: що відомо

Китай продовжує протистояння з Тайванем. Фото з відкритих джерел

За даними Міністерства оборони Тайваню, 23 грудня у повітряному просторі на північ, центр і південний захід від Тайваню було зафіксовано китайські винищувачі J-10, J-11 і J-16 та літаки раннього попередження.

Повідомляється, що десять літаків перетнули серединну лінію Тайванської протоки. Разом з військовими кораблями літаки здійснювали спільне патрулювання бойової готовності.

У відповідь на провокації Китаю Тайвань направив для моніторингу свої збройні сили.

Наразі Пекін ніяк не прокоментував військову активність поблизу Тайванського острова.

Видання зазначає, що на Тайвані триває передвиборча кампанія на президентських і парламентських виборах, які відбудуться 13 січня 2024 року. Згідно з попередніми соцопитуваннями, Демократична прогресивна партія Лай Чін-те, яку Китай називає "сепаратистською", має найбільші шанси здобути перемогу на виборах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай, який продовжує підтримувати дружній діалог з РФ, несподівано ухвалив неприємне рішення для російської авіакомпанії, заборонивши їй здійснювати перельоти до Пекіна. Топ-менеджери аеропорту Пекіна повідомили авіакомпанію "Россия", що відмовляються надалі приймати та обслуговувати низку її рейсів. Зокрема, пекінський аеропорт відмовився підписувати з російською авіакомпанією договір про подальше обслуговування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини