Головна Новини Світ Китай Китай скасував авіаперельоти з РФ: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай скасував авіаперельоти з РФ: деталі

Китай ухвалив неочікуване рішення для авіакомпанії з Росії

20 грудня 2023, 22:01 comments1278
Поділіться публікацією:

Китай, який продовжує підтримувати дружній діалог з РФ, несподівано ухвалив неприємне рішення для російської авіакомпанії, заборонивши їй здійснювати перельоти до Пекіна. Про це повідомляє видання The Moscow Times, передає портал "Коментарі".

Китай скасував авіаперельоти з РФ: деталі

Пекін і Москва продовжують підтримувати дружні відносини. Фото з відкритих джерел

Як відомо, після початку повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну західні держави заблокували авіаперельоти російських літаків. Цього разу аналогічне рішення ухвалив здавалось би дружній Китай.

Як пише видання, топ-менеджери аеропорту Пекіна повідомили авіакомпанію "Россия", що відмовляються надалі приймати та обслуговувати низку її рейсів. Зокрема, пекінський аеропорт відмовився підписувати з російською авіакомпанією договір про подальше обслуговування.

Зазначається, що російський перевізник звернувся до уряду РФ, попросивши його вирішити з Пекіном питання про відновлення рейсів. Однак, за інформацією видання, у Китаї проігнорували запит російського уряду.

У зв'язку з цим, авіакомпанія "Россия" змушена була скасувати рейси до китайської столиці. Зокрема, авіакомпанії довелося відмінити рейси з Владивостока, які були призначені на 18 і 20 грудня, з Іркутська (рейс на 21 грудня) та Красноярська (рейс на 19 грудня).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що адміністрація Білого дому сподівається, що вже у січні наступного року американські конгресмени проголосують за законопроєкт про додаткове фінансування військової допомоги для України. До кінця грудня Білий дім оголосить ще один пакет військової допомоги Україні, який стане одним з останнім у рамках поточного фінансування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини