Рубрики
МЕНЮ
Татьяна Лозовенко
Китай сьогодні, 25 листопада, офіційно оголосив, що через поширення коронавірусу на Заході буде перевіряти упаковку заморожених продуктів на наявність бактерій Сovid-19. Таке рішення викликало негативну реакцію з боку компаній, що експортують заморожені продукти в країну.
Фото: из открытых источников
Лі Нін, заступник директора Китайського національного центру інспекції безпеки харчових продуктів, сказав, що ризик передачі вірусу за допомогою упаковки харчових продуктів становить 0,48 відсотка на 10 тисяч продуктів, але цей показник буде рости. Однак Лі пояснив, що, хоча така можливість малоймовірна, не можна виключати ризик зараження, особливо від харчових пакетів, що зберігаються в холодильниках.
Деякі компанії заявили, що це може перешкоджати справедливій торгівлі в країні. Відзначено, що нововведення є лише додатковим заходом для запобігання поширенню коронавірусу.
Начальник центру дезінфекції Чжан Любо сказав, що вірус корони більш стійкий в холодних і сухих умовах, а дезінфекція упаковок при негативних температурах створює проблеми. За словами Чжана, навіть коли дезінфекція працює і вірус більше не є небезпечним, на упаковці можуть залишатися залишки, що призводить до позитивного результату у людини.
Раніше "Коментарі" повідомляли, що лідер Китаю привітав Байдена з перемогою на виборах.
Новини