Головна Новини Світ Китай Китай через добу відреагував на спробу військового перевороту Пригожина в Росії: що кажуть у Пекіні
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай через добу відреагував на спробу військового перевороту Пригожина в Росії: що кажуть у Пекіні

У Пекіні зазначили, що Китай підтримує Росію

25 червня 2023, 23:40
Поділіться публікацією:

Лише через добу офіційний Китай прокоментував спробу військового перевороту ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина. У Пекіні заявили, що  це "внутрішня справа" Російської Федерації.

Китай через добу відреагував на спробу військового перевороту Пригожина в Росії: що кажуть у Пекіні

Евген Пригожин (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що Пекін підтримує Москву в підтримці нестабільності.

"Це внутрішня справа Росії. Як Дружній сусід Росії й всеосяжний стратегічний партнер з координації дій в нову епоху, Китай підтримує Росію в підтримці національної стабільності та досягненні розвитку і процвітання", – заявила представник МЗС Китаю.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чому заколот Пригожина проваливсяЗаколот ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина проти Міноборони, а потім проти політичної верхівки РФ закінчився так само несподівано, як і почався. У Кремлі підтвердили, за посередництва самопроголошеного президента Білорусі Лукашенка були проведені переговори, що призвели до припинення "маршу справедливості" вагнерівців.

Керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки експерт-міжнародник Ігор Соловей акцентує, що Пригожин – насамперед бізнесмен. Який побудував свою бізнес імперію завдяки близькості до Путіна. На його думку, навряд чи Пригожин вірив у те, що він може добитися відставки міністра оборони Шойгу чи начальника Генштабу Герасимова, з якими давно – у контрах.

Екс-дипломат, політичний експерт, заступник командира роти добровольчого формування Бориспільської місцевої територіальної громади №1 Вадим Трюхан розмірковує, що проблема в тому, продовжує експерт, що за 24 роки правління Путіна російська агресивна пропагандистська машина досягла несподіваного ефекту. Вона вибила геть будь-яке бажання у т.зв. громадян т.зв. РФ брати участь у будь-яких суспільно значущих процесах – політичних, громадських, громадянських тощо.

 


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини