Головна Новини Світ Китай Китай через суворі карантинні обмеження зіткнувся з нестачею їжі
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай через суворі карантинні обмеження зіткнувся з нестачею їжі

Жорсткі заходи для стримування спалахів коронавірусу дуже поширені в Китаї

5 січня 2022, 16:43
Поділіться публікацією:

Жителі китайського міста Сіань переживають суворий карантин через коронавірус, власники бізнесу страждають через закриття закладів, а деякі люди скаржаться на труднощі з пошуком їжі.  Про це повідомляє Fox News.

Китай через суворі карантинні обмеження зіткнувся з нестачею їжі

Державні службовці дезінфікують робочий пост із табличкою біля житлового кварталу міста Сіань - Fox News

Суворі заходи для стримування спалахів поширені в Китаї, який досі підтримує політику боротьби з кожним випадком COVID-19 навіть після того, як багато інших країн вирішили спробувати жити з вірусом. Але карантин, введений 23 грудня в Сіані, є одним із найсуворіших в країні з моменту вииявлення вірусу в 2020 році в Ухані та його околицях.

У вівторок, 4 січня, влада оголосила, що ще одне місто, Ючжоу у провінції Хенань, було заблоковано після виявлення лише трьох безсимптомних випадків.

"Не можна покинути будинок, а купувати їжу в Інтернеті стає все важче", — сказав один з мешканців Сіаня.

Чжан Каню, експерт з групи з запобігання епідемії та контролю за епідемією Державної ради, визнав, що "в громадах може виникнути тиск у сфері поставок". Але його цитує офіційне інформаційне агентство Сіньхуа: "Уряд докладе всіх зусиль, щоб координувати ресурси для забезпечення людей предметами першої необхідності та медичними послугами".

Блокування в Сіані спочатку дозволяло людям виходити з дому кожні два дні, щоб купувати основні товари, але з тих пір обмеження посилили, хоча правила відрізняються залежно від тяжкості спалаху в кожному районі. Деяким людям взагалі заборонено виходити на вулицю, їм необхідно доставляти товар додому. Люди можуть покинути місто лише за спеціальним дозволом.

Останніми днями людей у ​​Сіані можна було побачити лише на ринках, які обслуговуються працівниками в білих захисних костюмах від голови до ніг. Громадські волонтери також відвідують домівки людей і приносять їжу.

Проте напруга починає проявлятися, і мешканці все частіше скаржаться на те, що вони не можуть знайти необхідні речі. 

У онлайн-щоденнику на популярному сайті Weixin письменник із Сіаня сказав, що після першої хвилі паніки та закриття ринків жителі незабаром почали шукати їжу в Інтернеті.

"У цей вік матеріального надлишку, коли всі намагаються схуднути, знайти достатньо їжі раптом стало складним завданням", — написав письменник Цзян Сюе. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", Китай розпочав операцію "замкнутий цикл" за місяць до Олімпійських ігор.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини