Головна Новини Світ Китай Китай розпочав операцію "замкнутий цикл" за місяць до Олімпійських ігор: як це вплине на змагання
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай розпочав операцію "замкнутий цикл" за місяць до Олімпійських ігор: як це вплине на змагання

Операція була розпочата через стрімке поширення коронавірусу у світі

5 січня 2022, 13:10
Поділіться публікацією:

За місяць до початку Зимових Олімпійських ігор у Пекіні організатори розпочали операцію "замкненого циклу", щоб запобігти проникненню спалаху COVID-19 через учасників Ігор у широку громадськість Китаю. Про це повідомляє Reuters.

Китай розпочав операцію "замкнутий цикл" за місяць до Олімпійських ігор: як це вплине на змагання

Чоловік їде на велосипеді повз вивіску флагманського магазину товарів для Зимових Олімпійських ігор у Пекіні - Reuters

Ігри 2022 року, выдкриття яких заплановане на 4 лютого, мають відбутися в той час, коли світ бореться зы штамом Omicron, який швидко передаэться, хоча Китай, який дотримується політики нульової толерантності до COVID, повідомив лише про декілька випадків зараження Omicron серед населення.

У середу, 5 січня, організатори повідомили, що "замкнений цикл", з якогоучасники можуть вийти лише в разі виїзду з країни або проходження карантину, був активований, як і планувалося у вівторок, 4 січня.

Президент Китаю Сі висловив "тверду впевненість", що персонал Ігор "продовжить добре працювати в усіх напрямах підготовки, щоб забезпечити повний успіх Зимових Олімпійських і Паралімпійських ігор у Пекіні".

Обмеження на місцях проведення Ігор у Пекіні та Чжанцзякоу, в сусідній провінції Хебей, будуть набагато жорсткішими, ніж під час минулої літньої Олімпіади в Токіо.

"Замкнений цикл" обмежує персонал, пов’язаний з Іграми, певними зонами на олімпійських об’єктах та навколо них, щоб уникнути будь-яких контактів та ризику передачі інфекції. Іноземні учасники будуть літати безпосередньо в замкнутий цикл і вилітати тільки з нього.

Понад 2000 міжнародних спортсменів приїдуть до Китаю на Ігри. Організатори не сказали, скільки з цих людей буде у замкненому циклі. 

Експерти в галузі охорони здоров’я висловили стурбованість тим, що швидка передача Omicron створює додаткові проблеми для запобігання спалаху на Іграх, які не матимуть міжнародних глядачів.

На додаток до COVID, підготовка до Ігор була затьмарена дипломатичним бойкотом Ігор такими країнами, як Сполучені Штати, Канада та Австралія на знак протесту проти порушення прав людини в Китаї в Сіньцзяні та Гонконгу, тобто вони не надсилатимуть своїх дипломатичних представників.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Японія не відправлятиме урядову делегацію на Олімпійські ігри.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини