Головна Новини Світ Китай Китай долучився до «осі зла». Як намагається зірвати проведення Глобального саміту миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай долучився до «осі зла». Як намагається зірвати проведення Глобального саміту миру

Китай по факту долучився до «осі зла», про це в інтерв’ю Телеграфу розповів ветеран Служби зовнішньої розвідки генерал-лейтенант Василь Богдан. За його словами, своїми «мирними ініціативами» хоче зірвати саміт в Швейцарії

18 квітня 2024, 20:55
Поділіться публікацією:

Китай долучився до РФ, Ірану та Північної Кореї в формуванні так званої "осі зла", вважає Василь Богдан. За його словами, Пекін не є нейтральним, оскільки через треті країни поставляє країні-агресору обладнання для її ВПК. Окрім того, Китай, як і РФ називають криваву війну в Україні "конфліктом". При цьому Китай просуває ідею Росії завершити "конфлікт" на її умовах, тобто відштовхуючись від "реалій на землі".

Китай долучився до «осі зла». Як намагається зірвати проведення Глобального саміту миру

Китай

Богдан вважає, що такими "мирними планами" і пропозиціями Пекін по факту намагається перешкодити проведенню Глобального саміту миру, де мають розглядати саме "мирну формулу " президента Володимира Зеленського. Проте експерт вважає, що оскільки Китай зацікавлений в співпраці із Заходом, то, ймовірно, таки прийме участь у саміті навіть попри те, що РФ туди ніхто не кличе.

Окрім того, Богдан підкреслює, що зупинити війну в Україні виключно дипломатичним шляхом – не вийде. Правда в тому, відзначає експерт, що російський диктатор Володимир Путін розуміє виключно фактор сили. Саме тому Кремль готовий до переговорів тільки на своїх умовах, що фактично означитиме капітуляцію Україні у війні.

При цьому експерт відзначає, що Росія все ж може бути зацікавлена у тимчасовому перемир’ї, щоб отримати змогу накопичити сили та ресурси та почати з часом більш жорстку та криваву війну, з надією остаточно знищити Україну, як державу.

Саме тому, додав Богдан, намагання деяких політиків завершити війну виключно дипломатичними інструментами, приречені на провал.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що канцлер Олаф Шольц відвідав Китай і заявив, що отримав там позитивні сигнали щодо використання дипломатичних інструментів, які б допомогти завершити війну у центрі Європи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини