Головна Новини Світ Китай Китай готує ще одну "миротворчу" делегацію для візиту до Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай готує ще одну "миротворчу" делегацію для візиту до Європи

Китай продовжує просувати тему мирних переговорів між Росією та Україною вже на даному етапі війни

3 червня 2023, 10:20 comments5673
Поділіться публікацією:

Офіційний Пекін думає над тим, щоб відправити до Європи ще одну "миротворчу" делегацію для переговорів щодо врегулювання війни між Росією та Україною. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив спецпредставник Китаю у справах Євразії Лі Хуей, пише "Reuters".

Китай готує ще одну "миротворчу" делегацію для візиту до Європи

Спецпредставник Китаю Лі Хуей. Фото: із відкритих джерел

Хуей виправдався, заявивши, що його візити до низки європейських столиць не можуть призвести до того, щоб було досягнуто швидкого результату і в Україні знову відновився мир. Для того, щоб припинилася війна, потрібні ще більші зусилля і час.

"Ми відчули, що існує велика прірва між позиціями обох сторін. Змусити всі сторони сісти за стіл переговорів зараз все одно зіткнеться з великими труднощами... Китай готовий активно розглянути питання щодо направлення ще однієї делегації до відповідних країн для участі у діалозі щодо врегулювання "кризи" (Ред. – війни) в Україні", — заявив спецпредставник Китаю.

Зазначимо, раніше спецпредставник Китаю зробив заяву про те, чи можуть поновитися переговори України та РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи може Китай бути посередником у війні України з РФ: президент Володимир Зеленський назвав головну умову.

Також видання "Коментарі" повідомляло – китайський лідер Сі Цзіньпін закликає керівників, у компетенції яких питання національної безпеки, думати про "найгірші сценарії" та підготуватися до "штормового моря". Це відбувається на тлі геополітичної активізації Китайської Народної Республіки (КНР), у тому числі у ракурсі "миротворця" щодо російсько-української війни. Чого в найближчому майбутньому чекати від КНР? Чи ставитиме Сі на ескалацію чи на шлях реального розплутування багатьох складних геополітичних вузлів, включаючи війну в Україні? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини