Головна Новини Світ Китай Китай хоче поглибити свої зв'язки з армією РФ: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай хоче поглибити свої зв'язки з армією РФ: подробиці

Незважаючи на бунт ПВК "Вагнера", Пекін і надалі підтримує політику Кремля.

4 липня 2023, 07:25
Поділіться публікацією:

Китай хоче встановити тісніші зв'язки з російськими військовими. Такий крок офіційний Пекін має намір продемонструвати, щоб показати, що заколот ПВК "Вагнер" не може підірвати співпрацю двох країн і КНР й надалі підтримуватиме путінський режим. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Китай хоче поглибити свої зв'язки з армією РФ: подробиці

Міністр оборони Китаю Лі Шанфу. Фото: із відкритих джерел

Глава Міноборони Китаю Лі Шанфу заявив під час переговорів із головнокомандувачем ВМФ Росії Миколою Євменовим, що спільними зусиллями обох сторін відносини між двома військовими та у майбутньому зміцнюватимуться. Адже дві країни зацікавлені домагатися нового прогресу та намагатися вийти на новий рівень співробітництва.

Bloomberg пише, що це додає ознаки того, що Китай зміцнює зв'язки з РФ після бунту найманців "Вагнера" минулого місяця, який становив найбільшу загрозу правлінню російського диктатора Володимира Путіна.

Міністерство закордонних справ Китаю заявило, що підтримує дії Росії з "підтримання національної стабільності", а міністр закордонних справ Цинь Ган зустрівся із заступником міністра закордонних справ Росії Андрієм Руденком.

Зазначимо, Китай став тісніше підтримувати зв'язки з РФ відтоді, як на початку минулого року Путін віддав наказ про повномасштабне вторгнення в Україну, і відмовився приєднатися до санкцій, введених США у зв'язку з війною.

Пекін і Москва поділяють взаємний інтерес у тому, щоб кинути виклик домінуванню США у світовому порядку, оскільки їхні відносини з демократичними країнами стають дедалі напруженішими.

Міністр оборони Китаю потрапив під санкції США у 2018 році через купівлю російської зброї, і Китай відмовився відновити військовий діалог на високому рівні зі США доти, доки ці обмеження не буде знято.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чого домагається Китай, допомагаючи РФ у війні — чи варто чекати на ще більшу активізацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини