Головна Новини Світ Китай Китай і Білорусь нарощують співпрацю: що про це відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай і Білорусь нарощують співпрацю: що про це відомо

Країни посилюють співпрацю у сферах енергетики і безпеки

24 серпня 2024, 22:17
Поділіться публікацією:

Китай і Білорусь домовилися посилити співпрацю у сферах торгівлі, безпеки, енергетики та фінансів.

Китай і Білорусь нарощують співпрацю: що про це відомо

Китай і Білорусь посилюють співпрацю. Фото з відритих джерел

Як зазначається у спільній заяві після зустрічі прем'єр-міністра Китаю Лі Цяна з прем'єр-міністром Білорусі Романом Головченком, яка відбулася у Мінську, обидві країни також посилять співпрацю у промислових ланцюгах постачань та продовжать сприяти розвитку торгівлі, щоби знизити втрати для обох сторін. 

Зазначається, що Білорусь має намір поглибити співпрацю з мегаполісом Гуандун-Гонконг-Макао, який охоплює дев'ять міст, включаючи Гуанчжоу, Шеньчжень і Чжухай.

Як відомо, Білорусь однією з перших відгукнулися на китайську ініціативу "Один пояс, один шлях", а тому Лі під час візиту до Мінська наголосив, що китайсько-білоруські відносини залишаються динамічними впродовж останніх 32 років, попри "мінливий міжнародний ландшафт".

Видання нагадало, що Китай є другим за величиною торговельним партнером Білорусі та її найбільшим торговельним партнером в Азії. Зокрема, двосторонній товарообіг між країнами у 2023 році перевищив $8,4 млрд. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що рейтинг схвалення і довіри до Володимира Путіна у Росії рекордно обвалився через Курську операцію ЗСУ, свідчать результати опитування держслужби ВЦВГД. Зазначається, що такого сильного тижневого падіння соцслужба не фіксувала за весь час російського вторгнення в Україну. Результати опитування показали, що рейтинг схвалення дій російського диктатора з 12 до 18 серпня впав на 3,5% порівняно з попереднім тижнем та досяг 73,6%.  Рівень довіри до Володимира Путіна за цей же період знизився на 2,6% — до 78,2%. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини