Головна Новини Світ Китай Китай має намір просувати тему "врегулювання" війни в Україні в координації з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай має намір просувати тему "врегулювання" війни в Україні в координації з Росією

У МЗС Китаю заявили, що офіційний Пекін продовжує підтримувати тісний діалог із Москвою.

5 травня 2023, 08:35
Поділіться публікацією:

Китайська влада просуватиме мирні переговори для "врегулювання" війни в Україні в координації з Росією. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив міністр закордонних справ Китаю Цінь Ган.

Китай має намір просувати тему "врегулювання" війни в Україні в координації з Росією

Китай. Фото: з відкритих джерел

"Китай наполегливо просуватиме мирні переговори і готовий підтримувати зв'язок і координацію з Росією, щоб зробити відчутний внесок у політичне врегулювання кризи", — заявив глава МЗС Китаю під час зустрічі з російським колегою Сергієм Лавровим.

Раніше представник Китаю в ООН заявив, що позиція Пекіна щодо вторгнення в Україну не змінилася, незважаючи на підтримку резолюції, де Росію називають агресором.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що можна сказати про китайську лінію поведінки в ракурсі російсько-української війни. Чи змінилася вона після березневого візиту Сі Цзіньпіня до Москви та його квітневого дзвона з Києвом? Чи слід вважати Китаєм підтримку резолюції Генасамблеї Організації Об'єднаний Націй про співпрацю між ООН і Радою Європи, де Росію прямим текстом називають агресором) якимось кардинальним кроком і сигналом? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – міністр оборони України Олексій Рєзніков заявив, що завершується підготовка до контраплету ЗСУ, який давно анонсується. Він також запевняє, що ми обов’язково отримаємо сучасні винищувачі. Хоч і визнав, що партнери зволікають, як і практично з кожним новим чином озброєнь, що поставляються нам. Про що говорять дані заяви Резнікова і загалом галас навколо підготовки контрнаступу? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини