Головна Новини Світ Китай Китай міг би з легкістю зупинити війну РФ проти України: чому цього не робить
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай міг би з легкістю зупинити війну РФ проти України: чому цього не робить

Китай міг би легко і давно зупинити загарбницьку війну Росії проти України, але не робить цього, відзначає політичний експерт Валерій Димов. Просто Китай є головним бенефіціаром цієї війни

4 червня 2024, 20:10
Поділіться публікацією:

Китай фактично не тільки сам не бере участь у саміті миру у Швейцарії, але й допомагає Росії його торпедувати через свій вплив на країни Глобального півдня, які він зробив залежними від своїх грошей, залякав, або пов'язав зобов'язаннями, відзначив у Фейсбуці керівник Центру суспільно-інформаційних технологій "Форум", політичний експерт Валерій Димов.

Китай міг би з легкістю зупинити війну РФ проти України: чому цього не робить

Китай і Росія

За його словами, саме Китай толерував перенесення саміту БРІКС на дати, вигідні кремлівському диктатора Володимиру Путіну, а також створює альтернативні саміту миру майданчики для просування російських наративів і порядку денного, який, так чи інакше, але є антиукраїнським.

Насправді, відзначає Димов, Китай при бажанні міг би легко припинити війну Росії проти України.

"Китай міг би її легко і давно припинити — без його підтримки і без підтримки тих, на кого Китай впливає — насамперед, режимів Ірану і північної Кореї, Росія не протрималася б і тих "двох-трьох тижнів". Але саме тому Китай цього не робить. Він — бенефіціар цієї війни",
- підкреслив експерт і додав, що Україна повинна виходити саме з цього.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що на думку західних політиків та дипломатів Китай, фактично, вибрав сторону у війні. Він допомагає терористичній Росії вижити економічно, а також передає їй товари так званого подвійного призначення, які вона використовує для виробництва зброї. Окрім того, була інформація про те, що Китай готується передати РФ летальну зброю. Втім, дипломати Китаю традиційно спростовують інформацію про те, що вони допомагають РФ у її загарбницькій війні проти України.

Окрім того, Китай категорично спростовує інформацію про те, що він намагається зірвати саміт миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини