Головна Новини Світ Китай Китай відреагував на заяву Зеленського про спробу зриву саміту миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай відреагував на заяву Зеленського про спробу зриву саміту миру

У МЗС КНР заявили, що позиція Китаю щодо мирної конференції є дуже "відкритою та прозорою"

3 червня 2024, 13:30 comments7159
Поділіться публікацією:

КНР ніколи не "роздмухувала вогонь і не підживлювала полум'я" російсько-української війни. Як передає портал "Коментарі", про це заявила представник Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін, повідомляє The Guardian.

Китай відреагував на заяву Зеленського про спробу зриву саміту миру

Представник МЗС Китаю Мао Нін. Фото: Getty Images

ЗМІ зазначає, що Китай вважає, що всі зусилля, спрямовані на підтримку мирних заходів у російсько-українській війні, мають бути визнані.

Мао наголосила, що Китай надає великого значення відносинам з Україною і залишається її найбільшим торговим партнером. При цьому вона додала, що позиція Китаю щодо мирної конференції є дуже "відкритою та прозорою".

"Ми віримо, що зможемо отримати розуміння та підтримку всіх сторін", — сказала Мао.

Заява прозвучала після звинувачень президента України Володимира Зеленського у тому, що Росія та Китай намагаються послабити запланований ним глобальний мирний саміт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай не братиме участі у мирній конференції з України, яка відбудеться у Швейцарії наступного місяця. Про це повідомляє Reuters.

Відразу три поінформовані джерела видання повідомили, що офіційний Пекін відхилив запрошення, бо не було виконано умов участі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Росія не залишає спроб зірвати саміт миру, який заплановано на 15-16 червня у Швейцарії. Глава МЗС країни-агресора Сергій Лавров вкотре "завів платівку", що Китай нібито найбільше підходить як країна, здатна організувати мирну конференцію, в якій братимуть участь і Москва, і Київ. Умовчуючи при цьому, що Китай всіляко допомагає Росії, за що неодноразово отримав жорстку критику з боку США. У свою чергу, Україна дає зрозуміти, що зірвати саміт миру, до якого готові приєднатися майже 100 держав та міжнародних організацій, країні-агресору не вдасться. Що може продемонструвати саміт, що важливо робити до та після нього, порталу "Коментарі" розповіли експерти.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини