Головна Новини Світ Китай Китай може перейти «червоні лінії» і дати Росії зброю: названа умова
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай може перейти «червоні лінії» і дати Росії зброю: названа умова

Якщо Трамп стане президентом і почне жорстке протистояння з Пекіном, Китай може перейти всі «червоні лінії»

5 серпня 2024, 18:33
Поділіться публікацією:

Китай може перетнути всі "червоні лінії" і перейти до прямої військової підтримки Росії у випадку, якщо Дональд Трамп стане президентом США, а його адміністрація обере курс на жорстке протистояння з Пекіном, заявив в інтерв’ю "Главреду" політолог Олександр Морозов.

Китай може перейти «червоні лінії» і дати Росії зброю: названа умова

Китай

На його думку, за такого сценарію Росія зможе зміцнити свої позиції. При цьому, додав експерт, Москва прагне створити антизахідну коаліцію, хоча цю ідею підтримують лише Північна Корея та Іран.

"Це важливе питання, і потрібно сказати, що така небезпека є. У минулому Трамп мав дуже жорстку позицію щодо Китаю, і ми не знаємо, як він діятиме цього разу. Небезпека такого сценарію в тому, що Кремль отримає можливість набагато активніше грати в гру зближення Москви і Пекіна", — відзначив політолог.

Тобто, каже експерт, мова йде про досить складну ситуацію. За його словами, Кремль підкреслює, що має намір сформувати антиамериканську, антизахідну коаліцію, до якої входить і Китай. Утім, держави, на які розраховує Москва, окрім Ірану та Північної Кореї, не бажають ставати учасниками політичної коаліції проти західного колоніалізму та гегемонії. Такого бажання немає не лише у Китаю, а й у решти країн БРІКС, підкреслив експерт.

Окрім того, за словами експерта, у разі жорсткої політики Трампа щодо Китаю можливі ризики формування антиамериканської коаліції. Втім, є надія, що республіканці діятимуть проти Пекіна більш дипломатично.

"Але, дійсно, можна уявити ситуацію, за якої радикальні кроки адміністрації Трампа призведуть до того, що така коаліція почне формуватися. І, звісно, це посилить позиції Кремля. Втім, я сподіваюся, що цього не станеться. Нова республіканська адміністрація, якщо потрапить до Білого дому, вестиме обережнішу політику щодо Китаю", — заявив політолог.

При цьому він підкреслив, що зараз багато хто розуміє, що Китай стикається з важкими внутрішньоекономічними проблемами. Ситуація для Пекіна ще гірша, ніж була раніше. І економічні проблеми Китаю загрожують стабільності глобальної економіки, додав політолог.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, що Китай категорично спростовує всі звинувачення в тому, що він постачає зброю РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини