Головна Новини Світ Китай Китай несподівано підтримав наміри України деокупувати Крим та Донбас
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай несподівано підтримав наміри України деокупувати Крим та Донбас

Посол Китаю в ЄС вважає нормальним прагнення України звільнити всі свої території

28 червня 2023, 07:50
Поділіться публікацією:

Офіційний Пекін не виключає, що Китай почне активно підтримувати прагнення України відновити контроль над усією своєю територією станом на 1991 рік. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву посол Китаю при Європейському Союзі Фу Цун зробив в інтерв'ю декільком ЗМІ, зокрема, "Al Jazeera".

Китай несподівано підтримав наміри України деокупувати Крим та Донбас

Посол Китаю при Європейському Союзі Фу Цун. Фото: з відкритих джерел

Китайський дипломат поставив питання, чи вважає Пекін правильним, що Україна хоче відновити суверенітет над усією своєю територією. На це Фу Цун відповів ствердно, додавши, що немає причин, чому Україна не мала б цього робити.

"Ми поважаємо територіальну цілісність усіх країн. Тому, коли Китай встановлював відносини з колишнім Радянським Союзом, ми так і домовилися", – заявив представник Китаю.

Водночас посол додав, що у цьому випадку питання не просто територій, а й історії. Тому Україна та Росія мають домовитися про те, як далі бути. Саме такий механізм підтримує Китай.

ЗМІ звертають увагу, що коментар у такому дусі посол Китаю при ЄС робить не вперше. У квітні він уже заявляв, що Китай не підтримує кроки Росії щодо анексії законних українських територій. Інші ж китайські чиновники та дипломати намагалися уникати прямих відповідей з таких чутливих питань.

Читайте також на порталі "Коментарі" — росіяни активно продовжують використовувати для ударів по Україні іранські дрони, а виробляти їх допомагає Китайська Народна Республіка (КНР). У матеріалі The Wall Street Journal повідомляється, що про це йдеться у розслідуванні британської групи Conflict Armament Research, яка займається відстеженням ланцюжків постачання озброєнь. Що можна сказати зараз про китайську загрозу в ракурсі російсько-української війни та в принципі глобального протистояння? Чи ризикне Пекін допомагати Москві більше, ніж вже робить, а також спробувати влаштувати власну "переможну війну" з тим же Тайванем, у районі якого він періодично влаштовує стрілянину? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини