Головна Новини Світ Китай Китай ніколи не відмовиться від сили: Сі Цзіньпін знову погрожує Тайваню
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай ніколи не відмовиться від сили: Сі Цзіньпін знову погрожує Тайваню

У Тайвані вже відреагували на заяву Китаю

16 жовтня 2022, 21:31
Поділіться публікацією:

Попри те, що Китай підтримує "мирне возз'єднання", але ніколи не відмовиться від свого права застосувати зброю проти Тайваню. Таку заяву зробив китайський лідер Сі Цзіньпін, пише Reuters.

Китай ніколи не відмовиться від сили: Сі Цзіньпін знову погрожує Тайваню

Сі Цзіньпін (фото з відкритих джерел)

16 жовтня у Пекіні проходить  20-й з'їзд Комуністичної партії, мають обрати нового лідера партії. Ймовірно, що цю посаду втретє отримає чинний лідер Китаю Сі Цзіньпін.

Виступаючи на з'їзді, Сі Цзіньпін відреагував на ситуацію, що склалася навколо Тайваню. Лідер Китаю заявив, що це справа виключно китайців, адже його країна завжди "поважала та піклувалася" про Тайвань, виступаючи за економічний й культурний обмін.

"Ми наполягаємо на прагненні до мирного возз'єднання з найбільшою щирістю та найкращими зусиллями, але ми ніколи не обіцяємо відмовитися від застосування сили та залишаємо за собою можливість вжити всіх необхідних заходів", — сказав Сі Цзіньпін.

Але Сі Цзіньпін нагадав, що Китай може застосувати "силові методи" при втручанні третіх сторін та протидії "дуже невеликій кількості" прихильників незалежності Тайваню.

У Тайвані вже відповіли на погрози Сі Цзіньпіна та заявили, що не збираються йти на компроміси.  

"Тайвань не відмовиться від свого суверенітету й не піде на компроміс щодо свободи та демократії, а його народ виступає проти ідеї Пекіна про управління Тайванем за моделлю "одна країна, дві системи"", — заявили в Тайвані.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що після масованих ракетних обстрілів України Китай закликав до діалогу з РФ. Китай відреагував на масовані обстріли українських міст. У Пекіні висловили стурбованість погіршенням ситуації в Україні, після того, як російські окупанти обстріляли цивільні цілі. З відповідною заявою виступила речниця МЗС Китаю Мао Нін у під час на регулярного брифінгу в Пекіні

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

aaaa

17 жовтня 2022, 08:55

СEКС Знaкoмствa в твoем горoде: бeсплатно, анoнимно, пpoсто попpобуй ----- https://7l.ink/goo

Ігор

16 жовтня 2022, 20:51

Тайвань звісно шкода, бо він справжня країна. Перегнав у розвитку Україну років на 200, рухає прогрес у світі, відмовився від дикунства: позбавився хутра на обличчях; не користується російською лайкою навіть при розмові батьків з дітьми, у школах, у розмові клептократів та силовиків; не є членами сект і не б'є поклони та не цілує святих імперського російського мотлоху у православних збіговиськах; не шахраює не краде не бреше не створює конфліктів; ... . Але чому тільки Україну використовують як інструмент переділу сфер впливу. Треба і Тайвань долучити, щоб провчити Байдена не лізти не в своє діло.


Новини