Головна Новини Світ Китай Китай обрушився з гнівною критикою на НАТО: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай обрушився з гнівною критикою на НАТО: яка причина

Китай відкинув звинувачення у комюніке НАТО у підтримці війни Росії проти України

11 липня 2024, 11:57
Поділіться публікацією:

Офіційний Пекін обрушився з критикою на НАТО у зв'язку із заявою Північноатлантичного альянсу в тому, що Китай став вирішальним фактором, який сприятиме війні Росії проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "Financial Times".

Китай обрушився з гнівною критикою на НАТО: яка причина

Китай. Фото: з відкритих джерел

У підсумковому комюніке країни НАТО вимагали від Китаю "припинити будь-яку матеріальну та політичну підтримку військових дій Росії", виступивши з найрішучішим засудженням Пекіна за всю історію альянсу.

У спільній заяві на щорічному саміті у Вашингтоні НАТО йдеться, що "масштабна підтримка Пекіном російської оборонної промислової бази... посилює загрозу, яку Росія становить для своїх сусідів та для євроатлантичної безпеки".

Пекін заявив, що направив до НАТО протест у зв'язку зі звинуваченнями, які він назвав "провокаційними, що містять явну брехню та наклеп".

Представництво Китаю при ЄС заявило, що Пекін прагне до політичного врегулювання війни в Україні і ніколи не надавав летальну зброю жодній із сторін у конфлікті, додавши, що "нормальні торгові потоки" з Росією не повинні бути порушені чи піддаватися примусу.

Водночас, Пекін попередив альянс триматися подалі від Азії, яка, за його словами, є "місцем для мирного розвитку, а не ареною для геополітичного суперництва".

"НАТО продовжує грати на взаємозв'язку між безпекою Європи та безпекою в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні... Ми закликаємо його залишатися в рамках своєї ролі регіональної оборонної організації в Північній Атлантиці. НАТО не має стати порушником миру та стабільності в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні чи інструментом, використовуваним деякими великими державами для збереження гегемонії", — йдеться у китайській заяві.

Читайте також на порталі "Коментарі" — НАТО назвало країну, яка стимулює Путіна продовжувати війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини