Головна Новини Світ Китай Китай оминає санкції, допомагає Росії продавати нафту: подробиці від Reuters
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай оминає санкції, допомагає Росії продавати нафту: подробиці від Reuters

Китай, будучи найбільшим імпортером нафти у світі, продовжує купувати російську сировину, незважаючи на посилення західних санкцій.

16 січня 2023, 10:15
Поділіться публікацією:

Офіційно Китай зайняв нейтральний статус щодо російсько-української війни і не приєднався до західних санкцій, запроваджених цивілізованим світом проти Росії. Крім цього, Пекін намагається отримати максимальну вигоду для себе з ситуації, що склалася. Враховуючи, що через санкції у Росії виникли серйозні проблеми з транспортуванням і взагалі продажем нафти, як головне джерело свого бюджету китайський уряд надав країні-агресору щонайменше чотири супертанкери для вивезення російської нафти. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Китай оминає санкції, допомагає Росії продавати нафту: подробиці від Reuters

Прапори Росії і Китаю. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, танкери були представлені для вивезення нафти до Китаю у грудні 2022 — січні 2023 року, незважаючи на те, що країни G7 заборонили надання суднових та страхових послуг на постачання російської нафти до Азії.

Як йдеться у матеріалі, Китай, будучи найбільшим імпортером нафти у світі, продовжує купувати російську сировину, незважаючи на посилення західних санкцій, які Пекін назвав незаконними та односторонніми.                                                               

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай не підтримує ідею Заходу про військову допомогу Україні, оскільки це нібито загострює протистояння та не веде до миру. У той же час офіційний Пекін заплющує очі на те, що Росія продовжує отримувати іранські дрони-камікадзе та боєприпаси з КНДР.

Також видання "Коментарі" повідомляло — "Вісь зла" зміцнюється і продовжить допомагати Путіну: що може стати на заваді цьому – які ризики. Експерти детально розібралися у ситуації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини