Головна Новини Світ Китай Китай озвучив Путіну свої побажання щодо війни в Україні: що має зробити РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай озвучив Путіну свої побажання щодо війни в Україні: що має зробити РФ

Китай хоче, щоб війна в Україні не переросла у масштабний конфлікт і саме так повинна діяти Росія

сьогодні, 16:30
Поділіться публікацією:

Китай підтримав поглиблення військової співпраці між Росією та Північною Кореєю, про це в ефірі Freedom заявив академічний директор Центру публічної дипломатії Олексій Полегкий.

Китай озвучив Путіну свої побажання щодо війни в Україні: що має зробити РФ

Сі Цзиньпінь

За його словами, без сумнівів, Пекін погодився на розширення військових зв’язків між Росією та Північною Кореєю. Питання лише в тому, каже експерт, наскільки Китай заглиблюється у деталі цих домовленостей. Загалом, вважає він, без згоди Китаю така співпраця навряд чи відбулася б.

"Пекін зацікавлений подивитися на результати переходу таких “червоних ліній”. Пекін цілком отримає цікаві результати щодо використання північнокорейських військ, щодо злагодження з російськими військами та загалом щодо багатьох аспектів, пов’язаних саме з використанням в Україні та випробуванням певних моделей можливого військового співробітництва”, — підкреслив експерт.

На думку Полегкого, Китай й надалі намагатиметься дистанціюватися від прямої підтримки конфлікту, продовжуючи виступати за мирне вирішення всіх міжнародних суперечок. На це вказують останні заяви, зроблені Китаєм у Казані.

Втім, додає експерт, мова йде про звичну позицію Китаю, який виступає за вирішення всіх конфліктів мирним шляхом. Проте, на його думку, було озвучено важливу умову – Китай не хоче, щоб війна в Україні переросла у масштабний конфлікт. Пекін зацікавлений у тому, щоб Росія продовжувала свою участь на обмеженому рівні, що дозволяє Китаю збільшити вплив на Росію та відволікати ресурси Заходу, не отримуючи при цьому значних негативних наслідків, підкреслив експерт.

Полегкий вважає, що Китай нині спостерігає за результатами цього процесу, очікуючи на реакції західних держав. За його словами, гучних заяв із боку Китаю, ймовірно, не буде, однак у відповідь на реакції США, Південної Кореї, Японії та інших країн можна буде побачити певні зміни у позиції Пекіна.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Пекіні Сі Цзиньпін озвучив правила "удушення" України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини