Головна Новини Світ Китай Китай озвучив, яку допомогу готовий надати Україні у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай озвучив, яку допомогу готовий надати Україні у війні

Міністр закордонних справ КНР Ван Ї розповів про допомогу Китаю для України.

26 вересня 2024, 11:27 comments2694
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Очільник МЗС КНР Ван Ї заявив, що Китай готовий надати нову гуманітарну допомогу Україні. Також китайський дипломат закликав до мирного діалогу Україну та Росію для закінчення війни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Укрінформ".

Китай озвучив, яку допомогу готовий надати Україні у війні

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї. Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ КНР Ван Ї у Нью-Йорку зустрівся з керівником ОП Андрієм Єрмаком та очільником МЗС України Андрієм Сибігою. Під час розмови з українськими посадовцями Ван Ї заявив про готовність Китаю надати нову гуманітарну допомогу.  

"Китай уважно стежить за гуманітарною ситуацією в Україні, вже надав Україні чотири партії гуманітарної допомоги та готовий надавати нову допомогу відповідно до потреб України", — сказав чільник МЗС КНР.

Ван Ї знову заявив, що у питання "української кризи" — так у Китаї називають війну в Україні, потрібно рухатись до дипломатичного врегулювання та зупинки бойових дій.

"Китай завжди виступав за мирне вирішення суперечок і за те, що всі "гарячі" питання мають вирішуватися шляхом політичного діалогу. Ми ніколи не беремо участі в геополітичних іграх і не прагнемо особистої вигоди", — сказав Ван Ї та додав, що Китай готовий співпрацювати з Україною.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай в ООН виступив з заявою щодо війни в Україні та закликав усі країни бути прихильними до мирних переговорів, які зможуть закінчити війну.

Також "Коментарі" писали про виступ Володимира Зеленського на Генасамблеї ООН, де він прокоментував "мирний план" Китаю та Бразилії. За словами Зеленського, Україна не прийме план, який не передбачає справедливого миру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини