Головна Новини Світ Китай Китай передає РФ летальну зброю: що негайно повинна зробити Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай передає РФ летальну зброю: що негайно повинна зробити Україна

Китай, ймовірно, таки постачає РФ летальну зброю, відзначив в ефірі 24 каналу політолог Олександр Краєв. При цьому він очікує жорсткої реакції Заходу. Принаймні, США і ЄС обіцяли у такому разі накласти на КНР санкції

23 травня 2024, 20:50 comments3708
Поділіться публікацією:

Ймовірно, під час свого візиту у Китай російський диктатор Володимир Путін зумів домовитися із президентом Китаю Сі Цзиньпіном про поставки китайської летальної зброї, відзначив Олександр Краєв.

Китай передає РФ летальну зброю: що негайно повинна зробити Україна

Путін і Сі

За його словами, зараз терористична Росія активізувалася на фронті в Україні – почала наступ у Харківській області та загострила бойові дії на інших ділянках. Ймовірно, кремлівський диктатор вирішив використати останній шанс, кинути всі сили у війну, щоб згодом почати переговори з позиції сили, і в цьому знадобилася допомога Китаю. Дуже ймовірно, каже експерт, що Пекін вирішив допомогти Кремлю скористатися цим останнім шансом і таки надав йому летальне озброєння.

Як підкреслив Краєв, у цій ситуації Україна повинна звертатися до Заходу і нагадувати йому про обіцянки, які були надані раніше. В цьому контексті експерт нагадав, що під час візиту в Китай наприкінці квітня держсекретар США Ентоні Блінкен пообіцяв жорстку реакцію Сполучених Штатів, якщо Пекін почне надавати Кремлю летальне озброєння. Зокрема, він погрожував Китаю санкціями. Про щось подібне, каже експерт, говорили і в Європейському Союзі.

Тобто, підкреслює політолог, зараз Україна повинна вимагати від своїх західних партнерів дотримати слова і ввести проти Китаю жорсткі економічні та політичні санкції. Як переконаний експерт, Захід повинен діяти негайно і показати Пекіну, що його співпраця з Росією матиме наслідки.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що міністр оборони Великобританії Грант Шаппс звинуватив офіційний Пекін в тому, що він або вже надає, або готується надавати Росії летальну зброю для використання її у війні проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

я

23 травня 2024, 20:28

Україна повинна оцінити збитки та виставити китаю рахунок, а якщо не заплатять ,то націоналізувати китайське в Україні, а якщо не вистачить забрати китайсье на африканському континенті, домовляючись з країнами -боржниками китая, які залюбки співпрацюватимуть з Україною, а не загарбниціким китаем. Не варто боятися китая, треба його наказувати, ане розбещувати, нехай теж воюють,якщо їм погано живеться.

Ігор

23 травня 2024, 20:21

І в цей час Україна найбільший торгівельний партнер Китаю. Але з ним працює кошерний нарід, тому обмежувати себе повинні інші.


Новини