Головна Новини Світ Китай Китай показав нову карту своєї країни: Путіну це може не сподобатися
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай показав нову карту своєї країни: Путіну це може не сподобатися

У КНР випустили офіційну карту, де забрали частину території Російської Федерації.

30 серпня 2023, 14:40 comments1157
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Офіційна карта Китаю, яка була опублікована на державних порталах уряду вже викликала скандал в Індії. КНР включила спірний регіон до складу Китаю. Тепер виявилось, що Китай також додав частину російських територій на свою карту.

Китай показав нову карту своєї країни: Путіну це може не сподобатися

Китай на карті забрав частину територій Росії. Фото з відкритих джерел

Росія та Китай з середини 19 століття сперечаються за територію острова Великий Уссурійський, що розташований на річці Амур та Уссурі. Лише у 2008 році Росія та Китай уклали угоду, якою розділили острів навпіл. Однак тепер виявилося, що китайці приєднали Великий Уссурійський до КНР, поки що на своїх офіційних картах.

У пояснювальній записці наголошується, що "карта складена відповідно до національних стандартів оформлення кордонів Китаю та інших країн світу". Саме ця карта буде у майбутньому використовуватись в різноманітних медіа-матеріалах, включаючи новини, книги та рекламу.

Міністерство закордонних справ Росії поки не коментує цю інформацію. Однак відомо, що Володимир Путін відвідає Китай у жовтні в рамках першого закордонного візиту після того, як Міжнародний кримінальний суд видав ордер на його арешт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військові дослідники з Китаю відкрили нову технологію, яка дозволить використовувати лазер, як зброю. Таким чином Китай може обігнати США, яким не вдалось створити стабільну лазерну зброю.

Також "Коментарі" писали про індійського міністра нафти, який розповів, чому його країна й надалі купуватиме енергетичні ресурси у Росії, зокрема і нафту. За словами чиновника, Індія купуватиме нафту у будь-кого, якщо її ціна буде найдешевшою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини