Головна Новини Світ Азія В Індії пояснили, чому купують російську нафту
commentss НОВИНИ Всі новини

В Індії пояснили, чому купують російську нафту

Індійський міністр нафти розповів, чому його країна й надалі купуватиме енергетичні ресурси у Росії.

30 серпня 2023, 11:44
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр нафти і природного газу Хардіп Сінгх Пурі заявив, що Індія купуватиме нафту з будь-яких джерел, якщо її ціна буде найнижчою. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

В Індії пояснили, чому купують російську нафту

Міністр нафти Індії Хардіп Сінгх Пурі. Фото з відкритих джерел

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Захід почав вводити санкції на російський енергетичний сектор. Згодом європейські країни, які були одними з найбільших імпортерів російської нафти почали відмовлятись від російського ресурсу. Таким чином Кремль почав шукати союзників в Азії та збільшив продаж нафти до Китаю та Індії.

Індію неодноразово критикували за масштабне нарощення купівлі російської нафти. Тепер індійський чиновник пояснив, чому його країна купує і далі продовжуватиме купувати російський ресурс.

"Ми чітко розуміємо, що будемо купувати нафту з будь-якого місця, де тільки зможемо її отримати, якщо вона буде доставлена ​​до нас за найнижчою можливою ціною", — сказав міністр нафти Хардіп Сінгх Пурі.

Нагадаємо, що Індія є третім у світі імпортером та споживачем нафти. Азійська країна отримує близько 80% нафти за кордону.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в міністерстві закордонних справ Індії назвали причину, чому не запросили Україну на саміт G20. Субраманьям Джайшанкар зазначив, що майданчик саміту "Великої двадцятки" існує не для військових діалогів, а для перемов про економічний розвиток країн. Тому, за словами індійського міністра питання війни має вирішуватись на інших майданчиках.

Також "Коментарі" писали, що стало відомо, чи поїде Путін на саміт G20 в Індію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини