Головна Новини Світ Китай Китай попередив про "рішучі заходи", якщо Тайвань робитиме кроки до незалежності
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай попередив про "рішучі заходи", якщо Тайвань робитиме кроки до незалежності

Китай регулярно називає острів найбільш чутливим питанням у своїх відносинах зі Сполученими Штатами

29 грудня 2021, 11:47
Поділіться публікацією:

Китай вживатиме "рішучих заходів", якщо Тайвань зробить кроки до незалежності. Таку заяву зробив представник Пекіна в середу, 29 грудня, додавши, що провокації та втручання ззовні Тайваню можуть посилитися в наступному році. Про це повідомляє Reuters.

Китай попередив про "рішучі заходи", якщо Тайвань робитиме кроки до незалежності

Люди з прапорами Тайваню - фото з відкритих джерел

Китай стверджує, що демократично керований Тайвань є його власною територією, тому за останні два роки посилив військовий і дипломатичний тиск, щоб відстояти свої претензії на суверенітет, розпалюючи гнів у Тайбеї та занепокоєння у Вашингтоні.

Китай був готовий зробити все можливе, щоб домогтися мирного возз'єднання з Тайванем, але діятиме радикально, якщо будь-які червоні лінії незалежності будуть перетнуті, сказав на брифінгу для ЗМІ Ма Сяогуан, речник Управління у справах Тайваню.

"Якщо сепаратистські сили на Тайвані, які прагнуть незалежності, спровокують, застосувать силу або навіть прорвуть будь-яку червону лінію, нам доведеться вжити радикальних заходів", — сказав Ма.

Тайвань став ключовим фактором напружених відносин між Китаєм і Сполученими Штатами, найважливішим міжнародним спонсором і постачальником зброї для острова, незважаючи на відсутність офіційних дипломатичних зв'язків.

Ма сказав, що провокації сил, що виступають за незалежність, і "зовнішнє втручання" можуть стати "гострішими та інтенсивнішими" в найближчі місяці.

"Наступного року ситуація в Тайванській протоці стане складнішою та серйознішою", – сказав Ма.

Пекін протягом останніх місяців відправляв неодноразові повітряні місії над Тайванською протокою, щоб чинити тиск на Тайвань. У Тайвані заявили, що не піддадуться на погрози.

Хоча Сполучені Штати визнають лише один Китай, за законом вони зобов’язані надати Тайваню засоби для самооборони, і тривалий час дотримуються політики "стратегічної невизначеності" щодо того, чи втрутитимуться вони військовим шляхом, щоб захистити Тайвань у разі китайського нападу. 

Переможений уряд Китайської Республіки втік на Тайвань у 1949 році, програвши громадянську війну з комуністами, які створили Китайську Народну Республіку.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Китай і Японія створять гарячу лінію для обговорення питань оборони. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини