Головна Новини Світ Китай Китай поспішив виправдатися перед Росією за свою участь у саміті у Джидді
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай поспішив виправдатися перед Росією за свою участь у саміті у Джидді

Китай "активно сприятиме мирним переговорам", запевнив міністр закордонних справ.

8 серпня 2023, 14:02 comments3151
Поділіться публікацією:

Пекін дотримуватиметься незалежної та неупередженої позиції щодо війни в Україні. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Китаю Ван І під час телефонної розмови главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Китай поспішив виправдатися перед Росією за свою участь у саміті у Джидді

Міністри закордонних справ Китаю та РФ Ван І та Сергій Лавров. Фото: з відкритих джерел

Китайське зовнішньополітичне відомство повідомило, що сторони також обмінялися думками щодо "української кризи" та інших міжнародних та регіональних проблем, що становлять спільний інтерес.

"Сторони також обмінялися думками щодо української кризи та інших міжнародних і регіональних проблем, що становлять спільний інтерес. Ван І наголосив, що щодо української кризи Китай відстоюватиме незалежну та неупереджену позицію, виступатиме об’єктивно та раціонально, активно сприятиме мирним переговорам та шукатиме політичне вирішення будь-якої міжнародної багатосторонньої події. Лавров зазначив, що Росія згодна з позиційним документом Китаю щодо політичного врегулювання української кризи, цінує та вітає конструктивну роль Китаю в цьому питанні", – інформує китайське зовнішньополітичне відомство. 

Зазначимо, під час зустрічі делегацій понад 40 країн у Саудівській Аравії щодо обговорення формули світу України особлива увага була прикута до Китаю, який, судячи з даних закордонної преси, не просто направив туди своїх представників, а й виявив певний конструктив. Звідси деякі аналітики, зокрема представники Інституту вивчення війни (ISW), роблять висновок, що розбіжності між КНР і РФ по Україні посилюються. Сприяє цьому ще й недавній дипломатичний скандал між Москвою та Пекіном, спровокований грубими діями прикордонників РФ щодо громадян КНР. При цьому, хоч глава МЗС Китаю Ван І обговорив днями з російським колегою Сергієм Лавровим війну в Україні, якоїсь явної зміни позиції Пекіна не проглядається. Як і у заяві китайського зовнішньополітичного відомства за підсумками переговорів у Саудівській Аравії. Що можна сказати про китайський чинник російсько-української війни зараз? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому радіти за підсумками зустрічі в Саудівській Аравії передчасно – з чим виникли складнощі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини