Головна Новини Світ Китай Китай повторює за СРСР: нова небезпека для США
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай повторює за СРСР: нова небезпека для США

Китай посилює своє шпигунство за Сполученими Штатами. Пекін побудує центр прослуховування поблизу США.

8 червня 2023, 18:20 comments1377
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Китай побудує секретний центр прослуховування на Кубі. Китайські шпигуни ще ніколи не розташовувались так близько до стратегічних об’єктів США, а коли Радянський Союз спробував щось подібне, це закінчилося світовою кризою. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Wall StreetJournal.

Китай повторює за СРСР: нова небезпека для США

Китай збирається прослуховувати США. Фото з відкритих джерел

За інформацією американського видання Китай та Куба досягли секретної угоди щодо будівництва центру прослуховування на острові. Китай погодився заплатити острівній країні кілька мільярдів доларів за розміщення свого обладнання та діяльності на території Куби.

Таким чином Китай зможе прослуховувати ключові американські об’єкти у південно-східній частині США, зокрема це стосується компаній, військових баз та руху флоту.

Це не вперше Китай намагається отримати секретні дані Сполучених Штатів. США періодично затримують китайських шпигунів, які надсилають секретні дані до Пекіну, зокрема йдеться про технологічні розробки Сполучених Штатів та інформацію про китайських дисидентів на території США.

Нагадаймо, що у 1962 році СРСР встановив ядерні ракети на Кубі. Американська розвідка виявила таку діяльність і запровадила блокаду для Куби. Карибська криза стала найвищою точкою у Холодній війні між США та Радянським Союзом. Згодом Хрущов та Кеннеді домовились, СРСР вивів ядерні ракети з Куби, а США з Туреччини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з'явилась реакція Китаю на підрив Каховської ГЕС.

Також "Коментарі" писали, що посол США очікує на правильний вибір Китаю у війні, яка відбувається між Україною та Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини