Головна Новини Світ Китай Посол США очікує на правильний вибір Китаю у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол США очікує на правильний вибір Китаю у війні

Американський посол в Китаї сподівається, що КНР зробить правильний вибір щодо війни в Україні.

7 червня 2023, 18:21
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Посол США в Китаї Ніколас Бернс сподівається, що КНР зробить правильний вибір та змусить Росію припинити війну в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Посол США очікує на правильний вибір Китаю у війні

Посол США Ніколас Бернс. Фото з відкритих джерел

Американський посол в Китаї Ніколас Бернс відвідав захід Коаліції глобального лідерства США. Під час якого висловив свої думки щодо майбутньої позиції Китаю у війні, яка відбувається в Україні.

"Ми дуже сподіваємося, що вони зроблять правильний вибір, але правильний вибір для Китаю полягає в тому, щоб підштовхнути Росію дотримуватись міжнародного права, вивести свої війська та відновити суверенітет і територіальну цілісність України. Цього світ хоче і очікує", — розповів Бернс.

За словами американського посла він не знає, який бік обере Китай, однак наголошує на тому, що США надсилають чіткий сигнал про свою позицію щодо війни в Україні.

"Я не можу передбачити, що буде робити уряд Народної Республіки. Але це те, за що ми, очевидно, виступаємо, і вони знають нашу позицію", — наголосив посол США в Китаї.

Бернс згадав, що нещодавно зустрічався з китайським представником Лі Хуей, який відвідав Україну. Лі Хуей займається донесенням до влади Китаю ситуації в Україні та загалом доповідає про війну. Американський посол Ніколас Бернс не повідомив деталі розмови зі спеціальним представником КНР.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай відреагував на підрив російськими військами дамби Каховської ГЕС на півдні України.

Також "Коментарі" писали, що Європейський Союз закликав Китай натиснути на Росію, щоб зупинити війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини